Famagusta: Καρέ καρέ η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Γρηγόρη Βαλτινού σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο
Media

Famagusta: Καρέ καρέ η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Γρηγόρη Βαλτινού σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Τον ρόλο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου υποδύεται στη νέα σειρά του Mega, Famagusta, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η μεταμόρφωσή του είναι άκρως εντυπωσιακή  και χρονοβόρα. 

Η σειρά Famagusta υπόσχεται να ξυπνήσει συναισθήματα και να ανασύρει από τη μνήμη βιώματα και τραυματικές εσωτερικές φωτιές που δεν σβήνουν, παρότι έχουν περάσει 50 χρόνια.

Η τριάδα των επιτυχιών – Αντρέας Γεωργίου, Κούλλης Νικολάου, Βάνα Δημητρίου – υπογράφουν μια πολύ ξεχωριστή ιστορία μυθοπλασίας, ένα οικογενειακό δράμα που μοιάζει να κινείται παράλληλα με την πληγή ενός ολόκληρου έθνους.

Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται στον πόλεμο, στοιχειωμένη από το πένθος και την ακατάσχετη νοσταλγία, αναζητά την επανένωση με το άλλο της μισό.

Η σειρά Famagusta είναι ίσως η πρώτη παραγωγή τέτοιου μεγέθους που καταπιάνεται με την Κύπρο και την τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974. Παρότι ο σκοπός των δημιουργών δεν είναι να αγγίξουν την πολιτική διάσταση του ζητήματος, ιστορικές φιγούρες που συνδέθηκαν άρρηκτα με το νησί θα περάσουν από τη μικρή οθόνη.

Για τις ανάγκες της σειράς του MEGA, ο έμπειρος ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον Εθνάρχη της Κύπρου, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, αλλά και απαιτητική.

Η προετοιμασία του, προκειμένου να πλησιάσει εξωτερικά στο ιστορικό πρόσωπο, απαιτεί 4 ολόκληρες ώρες.

valtinos-famagusta.jpg

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε για τον ρόλο του.

«Είναι πρόκληση γιατί είναι επικίνδυνο να υποδύεσαι τέτοιους ρόλους με τόσες αναφορές στο πρόσωπό τους και στις ιστορίες τους αλλά και ταυτόχρονα ήταν μια ευχαρίστηση γιατί μου αρέσει ο κίνδυνος στην δουλειά μου. μαζί με τη Βάνα Δημήτριου και όλη την συγγραφική ομάδα και κυρίως μαζί με τον Αντρέα Γεωργίου προσπαθήσαμε να δούμε τι ήταν αυτός ο άνθρωπος, πώς ήταν μέσα του», είπε αρχικά.

VALTINOS-MAKARIOS-FAMAGUSTA-696x400.jpg

«Υπάρχουν στιγμές στο σίριαλ που θα τον δούμε να διχάζεται και να έχει ο ίδιος αμφιβολίες για το εάν έπραξε σωστά ή όχι. Το Famagusta προσπαθεί να μπει στην ουσία των πραγμάτων, να μην είναι ένα ντοκιμαντέρ, να μην κάνει καθαρή μυθοπλασία. Είναι κάπου μέσα σε όλα αυτά», συμπλήρωσε ο ηθοποιός

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή, Πάμε Δανάη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved