Η δημόσια συγγνώμη του Βαλτινού στη Μενεγάκη & η δήλωσή του που την έφερε σε αμηχανία
Η δημόσια συγγνώμη του Βαλτινού στη Μενεγάκη
Media

Η δημόσια συγγνώμη του Βαλτινού στη Μενεγάκη & η δήλωσή του που την έφερε σε αμηχανία

Ο Γρηγόρης Βαλτινός που ενσαρκώνει τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στη επιτυχημένη σειρά του MEGA «Famagusta» μίλησε στην Ελένη το μεσημέρι της Παρασκευής και της ζήτησε δημόσια συγγνώμη! Τι συνέβη; 

Ο ηθοποιός ο οποίος δεν κατάφερε να είναι στο πλατό της εκπομπής της τής ζήτησε συγγνώμη: «Σας ζητώ συγγνώμη που δεν κατάφερα να είμαι εκεί λόγω υποχρεώσεων και δεν μου επέτρεψαν να είμαι κοντά σας…». Και στη συνέχεια ο Γρηγόρης Βαλτινός είπε: «Θαυμάζω πάρα πολύ τις συνεντεύξεις που κάνεις και ελπίζω να κλείσουμε μία στο μέλλον… Μπαίνεις σε βάθος και κάνεις πολύ ωραίες ερωτήσεις». Και η Ελένη Μενεγάκη του απάντησε: «Είναι τιμή μου που το λες αυτό, αλλά να μπούμε στο Famagusta γιατί ντρέπομαι κιόλας…»!

valtinos.jpg

Αρχικά, ο Γρηγόρης Βαλτινός περιέγραψε πώς προσέγγισε τον ρόλο: «Με βοήθησε πολύ το σενάριο της Βάνας Δημητρίου, η οποία μαζί με ιστορικούς συμβούλους και μαζί με τον Αντρέα Γεωργίου έκαναν μία μελέτη πολύ πριν από εμένα. Όταν μου παραδόθηκε ο ρόλος ”έσκυψα” σε όλα τα ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα και τις φωτογραφίες. Μελέτησα τις φωτογραφίες εξονυχιστικά. Είχα ένα τεράστιο δίλημμα: αν θα πρέπει να κάνω μία φωτογραφική αναπαράσταση αυτού του ήρωα. Μελέτησα πολλά γεγονότα ιστορικά».

eleni3.jpg

Ειδικά για την σειρά «Famagusta» και τους δημιουργούς της είπε: «Είναι μία σειρά που πολύ αριστοτεχνικά ”μπλέκει” την μυθοπλασία με τα ιστορικά γεγονότα, αυτό είναι πολύ έξυπνο. Με προβλημάτισε πολύ επειδή η γλώσσα των Κυπρίων έχει μία χαρακτηριστική υφή αν θα πρέπει να κάνω μία εντελώς μιμητική προσέγγιση. Με την συνεννόηση που είχα με τον Ανδρέα Γεωργίου κάναμε κάτι ενδιάμεσο και δικαιωθήκαμε νομίζω ως προς αυτό».

Για τον ρόλο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου που ενσαρκώνει ανέφερε ο ηθοποιός: «Τα μεγάλα ιστορικά πρόσωπα όταν βρίσκονται σε μεγάλες στιγμές δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν λάθη. Μέσα από την σειρά θα δούμε τα διλλήματα που έχει ακόμα και η ίδια η Ιστορία για αυτό το πρόσωπο. Εγώ με την σειρά μου σαν ερμηνευτής θα προσπαθήσω να βγάλω την ψύχη αυτού του ανθρώπου κι όχι να κάνω μία φωτογραφική αναπαράσταση του ρόλου».

eleni-4.jpg

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Βαλτινός δήλωσε ότι στο πλαίσιο του ρόλου του μίλησε με πολλούς ανθρώπους που γνώρισαν τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και πρόσθεσε ότι βοήθησε πολύ ο γραμματέας του στην Αρχιεπισκοπή που ήταν πολύ κοντά του και τον γνώριζε καλά.

«Είναι για εμένα εμπειρία ζωής ο ρόλος που ενσαρκώνω, μελετάω πολύ. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, αλλά είναι απολαυστικό», τόνισε.

Ως προς τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί εξωτερικά ανέφερε ότι συνολικά η μεταμόρφωσή του σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο διαρκεί 4 ώρες.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved