Media

Δεληβοριάς: H σημασία του επιθέτου του και η σχέση που είχε ο παππούς του με τον Κολοκοτρώνη

Gossip-tv Team

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον και αποκάλυψε μεταξύ άλλων τη σημασία του επιθέτου του.

Ο καλλιτέχνης ανέφερε: «Λεγόμασταν Σταθόπουλοι, ο παππούς μου όμως ήταν ο ταχυδρόμος του Κολοκοτρώνη και μια μέρα του λέει “πήγαινε στο διπλανό χωριό να αφήσεις το γράμμα”. Μετά από μισή ώρα γύρισε και του είπε “εσύ τρέχεις σαν τον Δεληβοριά” και έτσι έμεινε».

Και πρόσθεσε για την ετυμολογία του επιθέτου του, ο Φοίβος Δεληβοριάς: «Δελής σημαίνει τρελός στα Τούρκικα».

Και ο παρουσιαστής της εκπομπής, Πρωίαν σε είδον, τόνισε ότι το πατρικό όνομα της μητέρας του είναι «Γιουβαρλάκη» και αποκάλυψε: «Είναι και αυτό παρατσούκλι γιατί ο προπάππους ήταν κοντός και παχύς σαν γιουβαρλάκι. Δεν είναι όμορφο και το άλλαξε». Έτσι η μητέρα του λέγεται «Γιουλάκη» όπως και η θεία του, η Κατερίνα Γιουλάκη.

Και πρόσθεσε ο Φοίβος Δεληβοριάς: «Δεν έγινε κάτι με πίεση στη ζωή μου. Αν γινόμουν γνωστός πολύ γρήγορα θα αντιμετώπιζα προβλήματα γιατί ήμουν πολύ άφτιαχτος. Όταν μου ήρθε η πρόταση για την τηλεόραση ήμουν έτοιμος να το κάνω με δικούς μου όρους.

Στη τηλεόραση εκτίθεσαι πολύ περισσότερο. Ήταν εύκολα διαχειρίσιμο. Δεν με ενοχλεί η οποιαδήποτε κριτική. Κάποιες φορές σε πληγώνει κάτι αλλά περνάει.

Επειδή αμέσως καταλαβαίνουν ότι οι προθέσεις μου είναι αγνές ειλικρινά δεν έχω ακούσει άσχημο όχι από άλλους καλλιτέχνες. Στην αρχή υπήρχαν άνθρωποι που φοβόντουσαν στην αρχή να κάνουμε κάτι μαζί αλλά μετά ήρθαν μόνοι τους. Ίσως ο τρόπος της προσέγγισης και η ευγένεια τους πείθει».

Δείτε τα αποσπάσματα παραπάνω

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved