Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Για ποιον τραγουδιστή της Eurovision λέει: «Είχε ύφος 40 καρδιναλίων»
Eurovision

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Για ποιον τραγουδιστή της Eurovision λέει: «Είχε ύφος 40 καρδιναλίων»

Eurovision 2019: Έχει πάει στη Eurovision με τραγούδι του δύο φορές.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αποκάλυψε αν θα ήθελε να ξανά συμμετάσχει, ενώ θυμήθηκε και ένα από τα παρασκήνια που έχει ζήσει στον διαγωνισμό μαζί με την Καλομοίρα.

Πόσες φορές έχετε πάει στη Eurovision με τραγούδι σας;

«Δύο. Μία το 2007 με το «Comme ci comme ca» που εκπροσώπησα την Κύπρο με την Ευρυδίκη και τον Κοργιαλά, και το 2008 με την Καλομοίρα και το «My secret Combination» που κατέλαβε την 3η θέση».

Σας έγινε ξανά πρόταση για να συμμετάσχετε με τραγούδι σας στη Eurovision;

«Οχι, δεν μου έγινε ποτέ πρόταση. Αλλά ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν νομίζω ότι έχω ιδιαίτερες συμπάθειες μέσα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να μου γίνει πρόταση.

Θα θέλατε να ξαναπάτε;

«Ναι, ίσως να το ξανάκανα αν μου πρότειναν να γράψω για κάποιον καλλιτέχνη που τον πιστεύω».

Θα θέλαμε να θυμηθείτε κάποια από τα παρασκήνια που έχετε ζήσει αυτές τις δύο φορές που πήγατε στη Eurovision.

«Ενα χαριτωμένο στιγμιότυπο που θυμάμαι και είναι ενδεικτικό του επαγγελματισμού της Καλομοίρας. Τη χρονιά που συμμετείχαμε με την Καλομοίρα, η Ρωσία εκπροσωπείτο από τον Ντίμα Μπιλάν -που αναδείχθηκε και νικητής- και μάλιστα σε μια πρόβα του εθεάθη και ο Πούτιν να τον παρακολουθεί. Ο συγκεκριμένος λοιπόν τραγουδιστής είχε ύφος 40 καρδιναλίων.

Επειδή ήξερα ότι η πρώτη πρόβα είναι πολύ σημαντική για το παιχνίδι των εντυπώσεων και επειδή τα καμαρίνια της Καλομοίρας και του Μπιλάν ήταν δίπλα δίπλα και συναντιούνταν, προσπάθησα να ενισχύσω το ηθικό της Καλομοίρας λέγοντας της να είναι δυνατή και να βγει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της και να μη δίνει σημασία στον Ντίμα και σε καμία κουβέντα του που μπορεί να της πει βγαίνοντας για να πάει στη σκηνή. Η Καλομοίρα με ξάφνιασε λέγοντας μου να μη στενοχωριέμαι και πως θα τον αντιμετωπίσει στα ίσα. Και είδα εκεί ένα πρόσωπο της Καλομοίρας που το αγνοούσα πλήρως».

Από τις μέχρι τώρα συμμετοχές της χώρας μας στη Eurovision ποιες ξεχωρίζετε;

«Το νικητήριο «Μy number one» της Έλενας Παπαρίζου, το «Τσάρλι Τσάπλιν» της Τάνιας Τσανακλίδου και το «Μάθημα Σολφέζ» με Πασχάλη, Τόλη Αργυράκη και Ουίλιαμς. Αλλά για μένα από τις πιο κορυφαίες στιγμές της Ελλάδας στη Eurovision ήταν ένα συγκλονιστικό κομμάτι, το «Όλου του κόσμου η ελπίδα» που είχε ερμηνεύσει η Κλεοπάτρα στον διαγωνισμό του 1992. Ένα κομμάτι ηπειρώτικο με κλαρίνο μέσα στην ενορχήστρωση, που είχε πάρει ,την 5η θέση», αναφέρει στο tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved