Eurovision 2022 τελικός: Αρμενία: Snap από τη Rosa Linn
Eurovision

Eurovision 2022 τελικός: Αρμενία: Snap από τη Rosa Linn

Εurovision 2022 τελικός: Μια από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις από τη Rosa Linn στη σκηνή.

Μετά την απουσία της από τον περσινό διαγωνισμό στο Ρότερνταμ, η Αρμενία επέστρεψε με το υπέροχο τραγούδι το «Snap» το οποίο ερμηνεύει η 21χρονη Rosa Linn και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Το σκηνικό της ήταν αυτό που έδωσε το κάτι παραπάνω αφού ήταν εντυπωσιακό. Στον τοίχο προς το τέλος της εμφάνισης παρουσιάστηκε η λέξη “snap” και την ημερομηνία “22 Ιουνίου”, που έγραψε το τραγούδι της.

Το πραγματικό της όνομα είναι… Rosa Kostanyan. Είναι 21 ετών και συνεργάζεται με την δισκογραφική “Warner Chappell”.

Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στα έξι της χρόνια. Το 2013 προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Αρμενία στη Junior Eurovision με το κομμάτι “Gitem” (Ξέρω). Έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην συνεργασία της με την Kiira για το λεγόμενο πρότζεκτ NVKA ενώ έχει αναφερθεί ως η καλύτερη παραγωγός από το Αμερικανικό περιοδικό Flant. Η ίδια ζει στο Vanadzor της Αρμενίας – όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε – και γράφει μουσική και συντονίζει την παραγωγή των τραγουδιών της, όπως διαβάζουμε και στο βιογραφικό της.

Είναι μια από τους πρώτους καλλιτέχνες της δισκογραφικής εταιρείας Nvak Collective, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Αμερική και απαρτίζεται από Αρμένιους μουσικούς.

Δείτε την εμφάνισή της στον τελικό της Γιουροβίζιον στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Αρμενία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2006 στην Αθήνα με το τραγούδι "Without Your Love", που εκτελέσθηκε από τον André. Η Αρμενία ποτέ πριν δεν είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό, ως εκ τούτου, έπρεπε να ανταγωνιστεί στον ημιτελικό.

Ο André ήταν ο πρώτος εκτελεστής του ημιτελικού. Το τραγούδι έφτασε μέχρι τον τελικό του διαγωνισμού στις 20 Μαΐου του 2006 και έδωσε στην Αρμενία ένα επιτυχημένο ντεμπούτο, τερματίζοντας στην 8η θέση.

Η Αρμενία ήταν μία από τις μόλις τρεις χώρες που τερμάτιζαν πάντα στην πρώτη δεκάδα μετά την εισαγωγή των ημιτελικών. Αυτό το ρεκόρ καταρρίφθηκε στο διαγωνισμό του 2011 στο Ντίσελντορφ, όταν η Έμυ με το "Boom Boom", απέτυχε να προκριθεί από τον πρώτο ημιτελικό για ένα βαθμό διαφορά.
Στις 7 Μαρτίου του 2012, η Αρμενία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον διαγωνισμό του 2012, για λόγους ασφαλείας (ο διαγωνισμός εκείνη την χρονιά διοργανώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν).

Παρά την αποχώρησή της από το διαγωνισμό του 2012, η Αρμενία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Eurovision του 2013 στη Σουηδία.
Το 2014 η Αρμενία έφτασε στην δεκάδα μετά από 4 χρόνια, εκπροσωπούμενη από τον Αράμ Mp3 με το τραγούδι "Not Alone" , όπου τερμάτισε στην 4η θέση. Αυτή είναι η καλύτερη θέση που η Αρμενία πήρε ποτέ, μαζί με το "Qélé, Qélé" της Σιρούσο το 2008.

Το 2021, η Αρμενία ήταν αρχικά να συμμετάσχει στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού, αλλά τελικά αποχώρησε από το διαγωνισμό λόγω κοινωνικών και πολιτικών κρίσεων στις 5 Μαρτίου του 2021. Ωστόσο η χώρα ανακοίνωσε την επιστροφή της στον διαγωνισμό του 2022.

Δείτε την εμφάνιση της Αρμενίας στον φετινό τελικό:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved