Eurovision 2024: Αποκλεισμένη η Ρωσία, μέσα το Ισραήλ – Αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση
Eurovision

Eurovision 2024: Αποκλεισμένη η Ρωσία, μέσα το Ισραήλ – Αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση

Eurovision 2024: Τη λίστα με τις χώρες που θα λάβουν μέρος στον φετινό μουσικό διαγωνισμό δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές και η ανακοίνωση έφερε αντιδράσεις.

Η EBU ύστερα από πολλές και σκληρές διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε πως συνολικά 37 κράτη θα ανέβουν στη σκηνή του Μάλμε για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Ουγγαρία δεν θα δώσουν το «παρών» ενώ τελικά το Ισραήλ θα συμμετέχει.

1702554874815-634079163-euorovision-(1).webp

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) απάντησε στην κριτική που δέχτηκε στα social media σχετικά με την απόφαση να συμπεριλάβει το Ισραήλ στη λίστα των 37 χωρών οι οποίες θα συμμετέχουν στη Eurovision 2024.

«Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένας διαγωνισμός για δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Είναι ένας διαγωνισμός για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς – όχι για κυβερνήσεις – και ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμετέχει στον διαγωνισμό εδώ και 50 χρόνια. Η EBU είναι ένας οργανισμός που καθοδηγείται από τα μέλη της. Τα διοικητικά όργανα της EBU – με επικεφαλής το Διοικητικό Συμβούλιο – εκπροσωπούν τα μέλη. Τα όργανα αυτά αξιολόγησαν τον κατάλογο των συμμετεχόντων και αποφάσισαν ότι ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του διαγωνισμού. Μαζί με άλλα 36 κανάλια, μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του επόμενου έτους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμπεριληπτική στάση απέναντι στους Ισραηλινούς συμμετέχοντες σε μεγάλους διαγωνισμούς, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα μη πολιτικό γεγονός, που ενώνει το κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής».

Δες τις αντιδράσεις

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved