Eurovision 1978: Ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Τάνια Τσανακλίδου και τα 2 μικρόφωνα
Eurovision

Eurovision 1978: Ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Τάνια Τσανακλίδου και τα 2 μικρόφωνα

Το "Τσάρλι Τσάπλιν" ήταν η ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1978, που ερμηνεύτηκε στην ελληνική γλώσσα από την Τάνια Τσανακλίδου.

Συνθέτης του τραγουδιού ήταν ο Σάκης Τσιλίκης, στιχουργός ο Γιάννης Ξανθούλης και μαέστρος στη live εμφάνιση ο Χάρης Ανδρεάδης. Η Τάνια Τσανακλίδου εμφανίστηκε στη 15η θέση και έλαβε 66 βαθμούς τερματίζοντας στην 8η θέση ανάμεσα σε 20 χώρες.

Fullscreen-capture-15032024-115533.jpg

Το τραγούδι αποδίδει φόρο τιμής στον Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος είχε πεθάνει το προηγούμενο έτος, με την Τσανακλίδου να περιγράφει την κόμικ του εμφάνιση . Η τραγουδίστρια φόραγε κοστούμι μαύρο, το κλασικό καπέλο του Τσάρλι τσάπλιν και κρατούσε στο χέρι της το μπαστούνι, σήμα κατατεθέν του ηθοποιού.

Fullscreen-capture-15032024-115612.jpg

Πάντως η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού δεν έγινε και με τον πιο εύκολο τρόπο. Όσοι γνωρίζουν καλά τα όσα έγιναν εκείνη την εποχή ακόμη μιλάνε για ένα μεγάλο σκάνδαλο. Για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπούσε το 1978 στη Eurovision έγιναν δύο κλειστοί διαγωνισμοί. Την πρώτη φορά ισοψήφισαν δύο τραγούδια με ερμηνεύτρια την Άννα Βίσση και τους συνθέτες, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς και Δώρο Γεωργιάδη να κατηγορούν αλλήλους ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά αλλοδαποί. Τη δεύτερη φορά κέρδισε η Τάνια Τσανακλίδου με το τραγούδι καφεθεάτρου, για να τιμήσει τον τότε εκλιπόντα Τσάρλυ Τσάπλιν.

Fullscreen-capture-15032024-115724.jpg

Ιστορία έγραψε η δήλωση της Τάνιας Τσανακλίδου «Γιαννάκη σ’ αγαπάω», λίγο πριν βγει στη σκηνή, απευθυνόμενη στον τότε έρωτά της, Γιάννη Φέρτη . Για συμπαράσταση είχαν ταξιδέψει μαζί της στο Παρίσι, οι ερμηνευτές της προηγούμενης χρονιάς , Πασχάλης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη. Η Τάνια είναι η πρώτη ερμηνεύτρια που τραγούδησε σε δύο μικρόφωνα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved