Γιατί αγαπώ τον Ντι Κάπριο
Hollywood

Γιατί αγαπώ τον Ντι Κάπριο

Ήταν η πρώτη ταινία που είδα-απουσία γονέων- στον κινηματογράφο. Πήγαινα Στ' Δημοτικού όταν έκατσα με τους φίλους μου στο σινεμά και είδα τον «Τιτανικό».

Μια ταινία που είχε αφήσει το αποτύπωμά της στην καρδιά μου σαν μία ωδή στον έρωτα. Μεταξύ κλαμάτων και αναφιλητών γνωρίσαμε το νεαρό ξανθό Τζακ, που για τις ανάγκες της ταινίας υποδύθηκε πως άφησε την τελευταία του πνοή στα παγωμένα νερά για να σώσει την αγαπημένη τουΡόουζ. Κάπου εκεί ξεκίνησε ο έρωτας με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο δικός μου. Μαζί του.


Είχαν προηγηθεί κινηματογραφικές δουλειές που είχαν αναδείξει το μικρό ξανθό αγόρι, όπως το «Τι Βασανίζει τον ΓκίλμπερτΓκρέιπ», το 1993, που έπαιξε το νοητικά ανάπηρο αδελφό του Τζόνι Ντεπ και του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου.


Το 2000 πρωταγωνίστησε στην αγαπημένη μου ταινία ever: «Η Παραλία»και εκεί ο έρωτας μετατράπηκε σε αληθινή αγάπη. Ό,τι κι αν έπαιζε ο Λίο, δεν το έχανα για κανέναν λόγο. «Πιάσε Με Αν Μπορείς», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «TheAviator» ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, χωρίς όμως να του εξασφαλίσουν το εισιτήριο για να διεκδικήσει το χρυσό αγαλματίδιο. Εγώ εκεί, περίμενα, σαν πιστή φαν, τη μέρα που θα έρθει η δικαίωση για το babyfaceτου Χόλιγουντ...
Μέχρι που έκανε το καθηλωτικό «TheInsider» και μία νέα εποχή ανέτειλε για τον Λίο. Από τώρα και στο εξής όλοι θα αρχίσουν να τον σέβονται. Δεν είναι πια το babyfaceτου Χόλιγουντ, είναι αληθινά ταλαντούχος ηθοποιός που ξέρει να γεμίζει τις αίθουσες, να κάνει εισπρακτικές επιτυχίες, να τον εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες και να τον ερωτεύονται τα κορίτσια. Δηλαδή τι άλλο ήθελε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου; Αδηφάγο το πρόσωπό της τελικά...


Πριν 10 χρόνια ο Ντι Κάπριο πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Ματωμένο Διαμάντι» και «Ο Πληροφοριοδότης» και η τρίτη υποψηφιότητα έρχεται. Και πάλι «τον τρώνε τα κυκλώματα» και φεύγει με άδεια χέρια από την τελετή απονομής.
Το 2010 ήταν η χρονιά του, από άποψη υποκριτικών δυνατοτήτων. «Το Νησί των Καταραμένων» και το «Inception» ανεβάζουν τον Λίο στο βάθρο των καλυτερότερων ηθοποιών έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη...


«Django: Ο Τιμωρός», «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» και ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», που του χάρισε ακόμη μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, το δίχως άλλο, στεναχώρησε τους φαν του που τον είδαν για ακόμη μία φορά να φεύγει με άδεια χέρια.


Φέτος είναι η χρονιά του. Είναι. H 88η τελετή απονομής των Βραβείων Oscar, την οποία θα παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova, πλησιάζει! Ο ανταγωνισμός μεγάλος – ποιος θα το κερδίσει και θα δει το κασέ του να εκτοξεύεται; Μπορείς να το ανακαλύψεις ζωντανά παρακολουθώντας τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν σε αποκλειστικότητα την τελετή των βραβείων Oscar, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου: Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.
Η πλειοψηφία των φετινών υποψήφιων για Oscar ταινιών θα κάνουν πρεμιέρα στα Novacinema. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το πολυσυζητημένο «The Revenant», με τον -όπως όλα δείχνουν- μεγάλο νικητή της βραδιάς των Όσκαρ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο! Ο έρωτας που έγινε αγάπη, που έγινε λατρεία...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved