Ben Affleck: «Ήθελα πραγματικά να φτιάξω ένα πολύ cool, διασκεδαστικό γκανγκστερικό έργο»
Hollywood

Ben Affleck: «Ήθελα πραγματικά να φτιάξω ένα πολύ cool, διασκεδαστικό γκανγκστερικό έργο»

Ως ηθοποιός, στον «Νόμο της νύχτας» ο Ben Affleck κάνει ένα βήμα πιο πέρα, κρατώντας ίσως τον πιο σκοτεινό ρόλο της καριέρας του: υποδύεται τον Τζο Κάφλιν, έναν κακοποιό της Βοστώνης που χτίζει σιγά σιγά το όνομα του στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης.

Τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα, τον «Νόμο της νύχτας»;

«Αν στο "Χωρίς ίχνη" αγάπησα τη διφορούμενη ηθική της ιστορίας, διαβάζοντας τον "Νόμο της νύχτας" είδα μια ταινία-επιστολή αγάπης σης παλιές γκανγκστερικές ταινίες του Χόλυγουντ, του '30, του '40 αλλά και του '50, του '60 και του 70. Ήθελα πραγματικά να φτιάξω ένα πολύ cool, διασκεδαστικό γκανγκστερικό έργο και οι επιρροές μου, όσο κλισέ και αν ακουστώ, ξεκινούν από ταινίες όπως "Ο μεγάλος αμαρτωλός", ο "Δημόσιος κίνδυνος" και οι "Κολασμένες ψυχές". Αλλά και ο "Νονός" του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Και προσπάθησα να αποδείξω ότι ακόμη και μια τέτοια ταινία, να κτυπήσω ξύλο, μπορεί να έχει επιτυχία με το μεγάλο κοινό».


Τι ήταν αυτό που ανακαλύψατε στην αφήγηση αυτής της ιστορίας και σας εξέπληξε;
«Τους ηθοποιούς. Για πρώτη φορά εκτίμησα τόσο πολύ τη σημασία των ηθοποιών, επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά που ως κινηματογραφιστής μπορώ να πω ότι άγγιξα τα όρια μου - αν δεν τα ξεπέρασα κιόλας. Οι ηθοποιοί χρειάζονται σθένος όταν ο σκηνοθέτης βρίσκεται υπό πίεση και αυτή τη φορά ήμουν όντως πολύ πιεσμένος».
Πηγή: ΒΗΜΑgazino

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved