Χολιγουντιανή σταρ και υποψήφια για Όσκαρ ήρθε στην Αθήνα και δεν το πήρε είδηση κανείς!
Hollywood

Χολιγουντιανή σταρ και υποψήφια για Όσκαρ ήρθε στην Αθήνα και δεν το πήρε είδηση κανείς!

Το να έρθει μια πολυβραβευμένη ηθοποιός διεθνούς φήμης, περσινή υποψήφια για Όσκαρ, στην Ελλάδα, για να πρωταγωνιστήσει αφιλοκερδώς σε ένα εικαστικό βίντεο, δεν είναι συνηθισμένο.

Κι όμως, η υπέροχη Βρετανίδα Charlotte Rampling έκανε ακριβώς αυτό. Ήρθε στη χώρα μας για να συμμετάσχει στη δημιουργία του εικαστικού βίντεο του Γιώργου Δρίβα, μια σύγχρονη παραπομπή στις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, που θα αποτελέσει την καρδιά της ελληνικής συμμετοχής στην Μπιενάλε της Βενετίας τον Μάιο, ως μέρος του έργου «Εργαστήριο διλημμάτων». Επιμελητής είναι ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Κοτανίδης, Κόρα Καρβούνη, Ρένα Κυπριώτη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος κ.ά. Η 71χρονη πρωταγωνίστρια έμεινε στο «Saint George Lycabettus» - μια όχι τυχαία επιλογή. Εκεί είχε μείνει για καιρό, στα αθηναϊκά γυρίσματα της ταινίας «Σημάδια και θαύματα» του Τζόναθαν Νόσιτερ, το 2000. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου δεν την είχαν ξεχάσει. Τη δέχτηκαν με ζεστασιά, της ετοίμασαν την ίδια ακριβώς σουίτα κι εκείνη ένιωσε σαν το σπίτι της. Κάθισε στη βεράντα κι ατένισε την Αθήνα μέχρι τη θάλασσα. Θυμήθηκε τα πάντα - εκείνο το μαγαζάκι ρούχων στη Σκουφά, εκείνο το άλλο στο οποίο αγόραζε νόστιμες τυρόπιτες...
Όσοι την έζησαν από κοντά αυτές τις λίγες ώρες, έμειναν άφωνοι με τον επαγγελματισμό της, αλλά και την απίστευτη απλότητα και ευγένειά της. Η Εύα Νάθενα, που έφτιαξε τα κοστούμια του βίντεο, της πήγε επτά ταγέρ να δοκιμάσει. «Με ποιο νιώθετε ποιο άνετα;», τη ρωτούσε κάθε τόσο. «Δεν έχει σημασία», απαντούσε η Ράμπλινγκ. «Σημασία έχει ποιο ταιριάζει καλύτερα στον ρόλο μου». Το γκρι τής πήγαινε άψογα. Κατέληξε στο μπλε - ήταν καλύτερο για την ηρωίδα της.
Κάποια στιγμή, ο Διονύσης Φωτόπουλος, δάσκαλος της Εύας Νάθενα, πέρασε από τα γυρίσματα στο Μέγαρο Μουσικής, να συναντήσει την παλιά του φίλη, την οποία είχε να δει από την ταινία «Βυσσινόκηπος» του Μιχάλη Κακογιάννη. Συγκίνηση. «Νιώθω πολύ περήφανος που τα κοστούμια σου τα κάνει η Εύα», είπε ο κορυφαίος σκηνογράφος στη Σάρλοτ.
Το γύρισμα πήγε μέχρι τα μεσάνυχτα, 12 ώρες. Όλοι πάσχιζαν να την περιποιηθούν. «Μην ασχολείστε με μένα», έλεγε η ηθοποιός, που δεν απαίτησε ούτε καν έναν καφέ. «Αν πεινάσω, θα φάω μια σαλάτα. Προηγείται η δουλειά».
Φυσικά, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ ρώτησε πολλά για την Ελλάδα. Πώς είναι η κατάσταση στ’ αλήθεια, γιατί τα πρωτοσέλιδα που φτάνουν στα χέρια μας συχνά απέχουν από την πραγματικότητα κ.ά. Στον δρόμο για το αεροδρόμιο ο Ορέστης Ανδρεαδάκης θέλησε να την ευχαριστήσει. «Εγώ σας ευχαριστώ», του απάντησε. «Το πρότζεκτ σας είναι θαυμάσιο. Ειλικρινά, αν δεν μου άρεσε το σενάριο, δεν θα το έκανα ποτέ» σύμφωνα με τις Ειδήσεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved