Απίστευτο και όμως αληθινό: Καταγράφηκε σεισμός 2,3 ρίχτερ εξαιτίας συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ!
Hollywood

Απίστευτο και όμως αληθινό: Καταγράφηκε σεισμός 2,3 ρίχτερ εξαιτίας συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ!

Σεισμική δόνηση, 2,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ προκάλεσαν οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ σε συναυλία της στο Σιάτλ, σύμφωνα με τη διακεκριμένη σεισμολόγο Τζάκι Κάπλαν-Άουερμπαχ...

Μάλιστα η εν λόγω δόνηση ονομάστηκε Swift Quake, αφήνοντας πίσω την Beast Quake, έναν παρόμοιο σεισμό που είχε παρατηρηθεί το 2011, όταν οι οπαδοί της ομάδας του NFL Seattle Seahawks ξέσπασαν μετά από ένα εντυπωσιακό γκολ του Μαρσόν «Beast Mode» Λιντς.

Μετά από δύο νύχτες... σεισμικού χορού στη συναυλία της περιοδείας "Eras" της Σουίφτ στο Lumen Field, οι ενθουσιώδεις θαυμαστές της που αποκαλούνται Swifties προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα ισοδύναμη με σεισμό 2,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη γνωστή σεισμολόγο.

Η Caplan-Auerbach, η οποία εργάζεται ως καθηγήτρια γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσιγκτον, έκανε τη σύγκριση σε μια ομάδα σεισμών του Βορειοδυτικού Ειρηνικού που συντονίζει στο Facebook και αμέσως έπιασε δουλειά. «Έπιασα τα δεδομένα και από τις δύο νύχτες της συναυλίας και γρήγορα παρατήρησα ότι ήταν ξεκάθαρα το ίδιο μοτίβο σημάτων», είπε, και πρόσθεσε: «Αν τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο, είναι σχεδόν πανομοιότυπα».

Επίσης, η διαφορά μεγέθους μεταξύ του "Beast Quake" και του "Swift Quake" είναι μόνο 0,3 μονάδες, με τη σεισμολόγο να τονίζει ότι οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασαν τους οπαδούς της ομάδας των Seahawks.

«Το τίναγμα ήταν δύο φορές πιο δυνατό από το «Beast Quake». Το διπλασιάζει απόλυτα» εξήγησε ο Caplan-Auerbach.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved