Μάθιου Πέρι - 28/10/2023: Η μέρα που χάσαμε όλοι έναν «φίλο» μας

Ο Μάθιου Πέρι στις 14 Οκτωβρίου του 2006 στο Μπέβερλι Χιλς, στο 9ο Ετήσιο Δείπνο Benefiting the Lili Claire Foundation  

Hulton Archive/Getty Images
Hollywood

Μάθιου Πέρι - 28/10/2023: Η μέρα που χάσαμε όλοι έναν «φίλο» μας

Ανασκόπηση 2023: Η 28η Οκτωβρίου 2023, θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό και την καρδιά των fans της θρυλικής κωμικής σειράς «Friends» ανά τον κόσμο, αφού ένα από τα Φιλαράκια τους, ο Μάθιου Πέρι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Αμερικανοκαναδός ηθοποιός και παραγωγός Μάθιου Πέρι, διάσημος από την ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια», βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών και η είδηση έσκασε σαν... βόμβα παγκοσμίως.

Ο αγαπημένος Τσάντλερ πέθανε και οι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς όπου πρωταγωνιστούσε βυθίστηκαν στην απόλυτη θλίψη, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι δεν είναι πια μαζί μας. Το γεγονός ότι αμέσως πλήθος ανθρώπων μαζεύτηκε κάτω από το σπίτι των Friendsγια να αφήσει ένα λουλούδι, ήταν η απόδειξη ότι ο χαμός του στοίχισε σε πολλούς.

48db263f-ma8ioy.webp

Θρήνος και κλάματα έξω από το σπίτι των Friends.

Τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Μάθιου Πέρι, οι περισσότεροι από εμάς νιώσαμε σαν να χάσαμε έναν σπουδαίο φίλο μας. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη σειρά, είχε καταφέρει να γίνει ο αγαπημένος όλων μας.

Οι ατάκες του, το σαρκαστικό του χιούμορ και τα γέλια που μας έχει προσφέρει ήταν η μεγάλη κληρονομιά που άφησε πίσω του φεύγοντας.

Ο ηθοποιός είχε λάβει υποψηφιότητα Primetime Emmy το 2002 για την ερμηνεία του στην αγαπημένη κωμική σειρά.

Matthew_Perry_KJ.webp

Οι πρωταγωνιστές της σειρά «Τα Φιλαράκια».

Η αυτοβιογραφία και τα πάθη

Ο Μάθιου Πέρι είχε γράψει την αυτοβιογραφία του και σ' αυτήν κατέγραφε πολλές άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής του αλλά και ανομολόγητες ιστορίες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων της σειράς. Ένα βιβλίο που αναζητήθηκε πολύ, ιδίως μετά τον θάνατό του.

«Φαινόταν ότι τα είχα όλα. Για μένα όμως ήταν μια τόσο μοναχική περίοδος γιατί ήμουν ένας αλκοολικός. Δεν θυμόμουν πολλά. Ήμουν εκτός τόπου και χρόνου -κάπου ανάμεσα στην 3η και την 6η σεζόν. Υπήρχε κάποια χρονική περίοδος που ήμουν νηφάλιος. Για παράδειγμα, σε όλη την 9η σεζόν ήμουν καθαρός. Και μάντεψε ποια ήταν η σεζόν που ήμουν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Τότε είπα στον εαυτό μου "αυτό πρέπει κάτι να σημαίνει για σένα". Όλοι τους (σ.σ. οι συμπρωταγωνιστές του) είχαν κατανόηση και υπομονή. Είναι σαν τους πιγκουΐνους. Στη φύση όταν ένας είναι άρρωστος ή τραυματισμένος, οι άλλοι πιγκουΐνοι στέκονται δίπλα του και τον στηρίζουν. Περπατούν μαζί του μέχρι ο ίδιος να τα καταφέρει μόνος του. Αυτό έκαναν εκείνοι για μένα», έγραφε σε ένα σημείο του βιβλίου του.

Cast Members Of NBC's Comedy Series Friends Pictured (L) To R : David Schwimmer As Ross

Oι πρωταγωνιστές της θρυλικής, πλέον, σειράς, Τα φιλαράκια

Hulton Archive/Getty Images

Οι εθισμοί που... σχεδόν τον σκότωσαν

«Είναι πολύ παράξενο να ζεις σε έναν κόσμο στον οποίο εάν πέθαινες, θα σόκαρε τους πάντες, αλλά δεν θα ξάφνιαζε κανέναν» γράφει στο βιβλίο του. Το 2019, ο Μάθιου έπεσε σε κώμα για 14 μέρες όταν τρύπησε το παχύ του έντερο. Οι γιατροί είχαν πει στην οικογένειά του ότι έχει 2% πιθανότητες να επιβιώσει. «Με είχαν βάλει σε ένα μηχάνημα (ECMO), το οποίο ουσιαστικά αναπνέει για σένα. Κανείς δεν επιβιώνει από μια τέτοια κατάσταση. Σχεδόν με σκότωσε όλο αυτό».

Όταν τελικά συνήλθε από το κώμα, κοίταξε την κοιλιά του και είδε συγκλονισμένος ότι είχε υποβληθεί σε κολοστομία. Είχε φτάσει στο ύστατο σημείο, είχε κάνει χειραψία με τον θάνατο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κατέληγε να παίρνει 1.800 γραμμ. οπιούχων χαπιών και πάλι δεν μπορούσε να «φτιαχτεί». Πάλευε με το τέρας μέσα του και το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη αυτοκαταστροφή του. Στο νοσοκομείο έμεινε 5 μήνες ενώ είχε κολοστομία για 9 ολόκληρους μήνες.

Ο θεραπευτής του ήταν εκείνος που του είπε: «Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να πάρεις Oxycontin σκέψου απλά ότι θα έχεις μια κολοστομία για το υπόλοιπο της ζωής σου». Τα λόγια αυτά, όπως περιγράφει στο βιβλίο του ο Μάθιου, ήταν καταλυτικά και τον έκαναν να αποφασίσει να σπάσει τον φαύλο κύκλο του πολύχρονου εθισμού του. «Ένα μικρό παράθυρο είχε ανθίσει. Πέρασα μπουσουλώντας μέσα από αυτό και δεν ήθελα πια Oxycontin».

1701344245738-841341730-perry.webp

Οι φωτό του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Και μπορεί τα δημοσιεύματα να έδιναν και να έπαιρναν και οι φωτογραφίες με τη νέα του εικόνα να γίνονταν viral, o Μάθιου Πέρι, όμως παρέμενε ο αγαπημένος του κόσμου και οι επαναλήψεις της σειράς ανέβαζαν κι άλλο τη δημοτικότητά του.

Μπορεί να έφυγε από τη ζωή, όμως, πάντα θα ζει στις καρδιές μας! Ήταν και θα είναι για πάντα ο φίλος που αγαπήσαμε!

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved