Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Να δημιουργούμε κάτι, το οποίο να έχει αξία»
Showbiz

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Να δημιουργούμε κάτι, το οποίο να έχει αξία»

Η παράσταση στην οποία συμμετέχει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πραγματεύεται τξν χρησιμότητα της τέχνης σε μεταβατικές εποχές όπως η δική μας.

«Η τέχνη πάντα μπορεί να βοηθήσει αλλά ουσιαστικά σε αυτό το έργο του ο Αριστοφάνης, είναι σαν να θέλει να δείξει πως υπάρχει πλέον ένα τέλμα, είμαστε στο όριο της κα-ταστροφής και αντί να λειτουργήσει αισιόδοξα και να κοιτάξει στο μέλλον, ώστε να βρεθεί κάποιος ο οποίος να μπορεί να σώσει τη χώρα, γυρίζει στο παρελθόν, κατεβαίνει στον Άδη, για να γυρίσει στους παλιούς και καταξιωμένους συγγραφείς. Αυτό μας τρομάζει, γιατί είναι λιγάκι διαχρονικό κατά μια έννοια, διότι κάθε φορά που υπάρχει ένα τέλμα, φτάνουμε και αναζητούμε στοιχεία του παρελθόντος. Κι αυτό δεν είναι καλό. Πρέπει να αναζητούμε το μέλλον. Να κοιτάζουμε μπροστά και να το δημιουργούμε. Να δημιουργούμε κάτι, το οποίο να έχει αξία. Ο Αριστοφάνης έχει έναν πολύ όμορφο τρόπο να προσπαθεί να εκπαιδεύσει το κοινό για να σκέφτεται, να πράξει. Φαίνεστε πάντα πολύ ήρεμος» τόνισε στο Hello.
-Είστε έτσι και στη ζωή σας; Δεν θυμώνετε ποτέ;
«Νομίζω πως είμαι πιο ήρεμος στη σκηνή. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμώνω εύκολα και δεν είναι πολύ καλό αυτό. Ευτυχώς όμως, υπάρχει το θέατρο, το οποίο μ' εκτονώνει. Θυμώνω μέσα από τους θυμωμένους χαρακτήρες τους οποίους μπορώ να κάνω.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved