Μανώλης Μητσιάς: «Σήμερα γράφονται τραγούδια μόνο για το κέρδος, για να οικονομήσουν οι εταιρείες»
Showbiz

Μανώλης Μητσιάς: «Σήμερα γράφονται τραγούδια μόνο για το κέρδος, για να οικονομήσουν οι εταιρείες»

Ο Μανώλης Μητσιάς ο οποίος παρουσιάζει τις πιο σημαντικές στιγμές της 45χρονης πορείας σου, σε τέσσερις μοναδικές συναυλίες, μιλάει για αυτές αλλά και για το ελληνικό τραγούδι σήμερα...

Οι δύο πρώτες ήταν sold out. Aρκούν, πιστεύεις;

«Αυτό το κρίνει το κοινό. Είναι, όμως, σίγουρο πως θ' ακούσει μεγάλα τραγούδια! Τα αριστουργήματα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας, φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά των μεγάλων μαστόρων της μουσικής μας σκηνής. Το πρόγραμμα κινείται από το αυθεντικό λαϊκό άκουσμα στο σύγχρονο έντεχνο και από το ελαφρολαϊκό στη δημοτική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Μακεδονίας.

Ποιο είναι, αλήθεια, το δικό σου περισσότερο αγαπημένο τραγούδι;

«Η «Πιρόγα», ο «Γιάννης ο φονιάς», ο «Τρελός» του Άκη Πάνου είναι μόνο κάποια, ενδεικτικά...»

Πώς τα κατάφερες, τελικά, να πεις μόνο καλά τραγούδια; Τύχη ή πείσμα και κυνήγι;

«Δεν υπήρξα μόνο τυχερός, επιδίωξα να πω καλά τραγούδια. Και με πλησίασαν δημιουργοί και τους πλησίασα. Ένας καφές μπορεί να φέρει σπουδαία πράγματα. Οι συνθέτες, όπως π.χ., ο Χατζιδάκις ήξερε σε ποιον δίνει τραγούδια, δεν έδινε στον καθένα. Από την άλλη, ο Γκάτσος ήθελε να λέω μόνο εγώ τα τραγούδια που είχαν μελοποιημένη ποίησή του. Ήξεραν τη φωνή μου και τι μπορώ να δώσω στο τραγούδι, γι' αυτό και με εμπιστεύονταν».

Τον σκέφτεσαι τον Χατζιδάκι;

«Πάντα. Ένας και μοναδικός! Άνθρωπος με μεγάλο ταλέντο, αναντικατάστατος. Δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ήταν παράδειγμα προς μίμηση».

Ακούς τα σημερινά τραγούδια; Πώς σου φαίνονται;

«Νομίζω πως δεν γράφονται με την καρδιά, με την ψυχή. Γράφονται μόνο για το κέρδος, για να οικονομήσουν οι εταιρείες. Θέλουν εμπορικά, εύκολα τραγούδια. Το εύκολο, όμως, είναι γρήγορα αναλώσιμο. Δεν υπάρχει έμπνευση σήμερα».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved