Δημήτρης Παπαϊωάννου: Γιατί δέχτηκε να υπογράψει την τελετή έναρξης στο Μπακού;
Showbiz

Δημήτρης Παπαϊωάννου: Γιατί δέχτηκε να υπογράψει την τελετή έναρξης στο Μπακού;

Δέκα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας, ο ∆ηµήτρης Παπαϊωάννου υπέγραψε άλλη μια τελετή έναρξης στο Μπακού. Γιατί;

«Οι λόγοι είναι οικονομικοί. Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες και με τη μεγάλη (και) εισπρακτική επιτυχία που είχαν οι επόμενες δουλειές μου κατέκτησα την ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και η δουλειά μου πήρε μια τροπή που αναπόφευκτα θα την οδηγούσε στο να χάσει τη λαϊκή της δημοφιλία. Αυτό που έκανα με το "Πουθενά" και ύστερα με το "Μέσα" στο Παλλάς (πλήρης εισπρακτική αποτυχία) μου αποκάλυψε έναν δρόμο που με ενδιαφέρει πολύ αλλά σε αλλαγμένο πια τοπίο. Με την κρίση που έσκασε στην Ελλάδα το επείγον ήταν ένας καλλιτεχνικός επαναπροσδιορισμός με τα ελάχιστα μέσα. Δεν θα υπήρχε περίπτωση να μπορώ να συνεχίσω χωρίς επαγγελματικές παραχωρήσεις μια συναυλία ή κάποια κατά παραγγελία παράσταση, κάτι που έχω αφήσει πίσω μου πολλά χρόνια και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να ξανακάνω» τόνισε στο Βήμα.

-Η λύση ήρθε από το Μπακού;

«Η πολύ ενδιαφέρουσα οικονομικά και επαγγελματικά πρόταση του Μπακού ήρθε σε μια στιγμή που και ήμουν ελεύθερος και μπορούσε να μου παρατείνει για αρκετά χρόνια την ελευθερία χωρίς να χρειαστεί να κάνω μικροσυμβιβασμούς. Οπότε πήρα την απόφαση να ξανακάνω Αγώνες - παρ' όλο που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου το αντίθετο - για να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου όπως τη θέλω, χωρίς να με απασχολεί η οικονομική μου επιβίωση. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πού ξοδεύω τον ιδρώτα μου - το έκανα στο Μπακού αλλά δεν θέλω να το κάνω συχνά. Ο ιδρώτας μου θέλω να πιάνει τόπο. Η τύχη μου έχει υπάρξει σκανδαλώδης. Εχω αποκτήσει την απόλυτη ελευθερία επιλογής των καλλιτεχνικών μου βημάτων».

-Ήταν μοιραίο να μοιάζουν οι δύο τελετές;

«Προφανώς και χρησιμοποίησα στο Μπακού κλειδιά που ανακάλυψα και στην Αθήνα. Δεν έχω και πολλές μεθόδους για να υπηρετήσω το τεράστιο λαϊκό θέαμα. Και μία που κατέκτησα, κατά τύχη, πολύ μου είναι. Δεν χρειάζεται ψάξω να βρω και άλλες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved