Λευτέρης Γιοβανίδης: «Δεν βλέπω να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα το να κατέβω στον δρόμο»
Showbiz

Λευτέρης Γιοβανίδης: «Δεν βλέπω να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα το να κατέβω στον δρόμο»

Ο σκηνοθέτης, Λευτέρη Γιοβανίδης, που παρουσιάζει την παράσταση «Esculela» στο θέατρο Θησείο σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε μεταξύ άλλων για το αν έχει επαναστατήσει ποτέ τόσο απέναντι στην εξουσία όσο και στην προσωπική του ζωή.

Ως μαθητής επαναστατούσες απέναντι στην εξουσία;
«Ήμουν μάλλον συντηρητικό παιδί. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που δεν ήταν καθόλου πολιτικοποιημένη και κομματικοποιημένη και σίγουρα αυτό είναι κάτι που επηρεάζει πολύ τα παιδιά»
Σε προσωπικό επίπεδο επαναστάτησες ποτέ;
«Όταν ήμουν 16 χρόνων έφυγα μόνος μου για ένα ταξίδι 45 ημερών σε επτά χώρες. Ήταν μια κάποιου είδους επανάσταση. Το αστείο είναι ότι όταν γύρισαν οι γονείς μου με ξαναγύρισαν στο μοντέλο «12 η ώρα το βράδυ θα γυρνάς στο σπίτι». Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου εδώ και πήγα στην Αμερική για να σπουδάσω σκηνοθεσία ήταν κι αυτό επανάσταση. Πήρα το αεροπλάνο και πήγα απλά στη Νέα Υόρκη. Σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό θα ήθελα να ήμουν περισσότερο επαναστάτης»
Γιατί δεν γίνεσαι;
«Δεν βλέπω να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα το να κατέβω στον δρόμο. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να αντιταχθούμε στο σύστημα Γιατί ναι μεν συντηρητικός, αλλά συοτημικός δεν είμαι σε καμία περίπτωση. Παρ' όλα αυτά έχω επιλέξει και μένω ακριβώς στην πλατεία Εξαρχείων. Μια πέτρα να πέσει ένα βράδυ στην Αθήνα ως αντίσταση, γίνεται ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι μου».
Πηγή: OK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved