Κωνσταντίνος Ασπιώτης: «Πιστεύω περισσότερο στη δουλειά από το ταλέντο»
Showbiz

Κωνσταντίνος Ασπιώτης: «Πιστεύω περισσότερο στη δουλειά από το ταλέντο»

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, ηθοποιός αλλά και πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης, έχει κάνει το θέατρο τρόπο ζωής του.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα, αναλύει την έννοια των ρόλων λέγοντας πως όσο ο ηθοποιός μεγαλώνει γίνεται καλύτερος ενώ πιστεύει πως οι ρόλοι είναι αυτοί που καθορίζουν έναν ηθοποιό.

Έχουν ηλικία οι ρόλοι;
«Όταν ήμουν στη σχολή του ΚΘΒΕ είχα έναν δάσκαλο, τον Δαμιανό Κωνσταντινίδη. Μια φορά μου είχε βάλει έναν κακό βαθμό αν και μου έλεγε ότι έχω δυνατότητες. "Στα τριάντα σου θα είσαι ένας καλός ηθοποιός. Στα σαράντα σου θα είσαι ο καλύτερος" μου είχε πει. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχα νευριάσει πολύ για τις ηλικίες. Μου είχε εξηγήσει ότι ένας ηθοποιός πρέπει να περάσει μέσα από τον εαυτό του για να μπορέσει να παρατηρήσει και να κατανοήσει. Χρειάζεται μια εμπειρία ζωής. Τώρα το καταλαβαίνω. Όσο μεγαλώνει ο ηθοποιός γίνεται καλύτερος».

Νιώθετε ταλαντούχος; Τι είναι το ταλέντο;
«Ταλέντο είναι μια φυσική τάση προς κάτι, μια φυσική λάμψη. Αν δεν το εξελίξεις, μένει εκεί. Μετά θέλει δουλειά, πολλή δουλειά. Πιστεύω περισσότερο στη δουλειά από το ταλέντο».

Πιστεύετε ότι κάποιοι ρόλοι καθορίζουν έναν ηθοποιό; Οπως συνέβη σε εσάς στο «Rocky Horror Show»...
«Πράγματι. Ομολογώ ότι συνέβη στο "Rocky", που και για εμένα ήταν μια αποκάλυψη. Και ναι, πιστεύω ότι ο Αμλετ μπορεί να λειτουργήσει έτσι, σαν μια στροφή προς τα πάνω. Ήδη από τις πρόβες το καταλαβαίνω. Αλλά όλο αυτό βασίζεται στις συνεργασίες. Αν δεν ήταν ο Ρήγος στο "Rocky" δεν θα ήταν το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι και τώρα με τον Κακλέα. Χρειάζεται εμπιστοσύνη αλλά και ψυχολογική υποστήριξη η εποχή μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες».

Η κρίση πόσο σας έχει επηρεάσει;
«Βιώνω την κρίση και τις αλλαγές που έχει επιφέρει. Ωστόσο εμείς στο θέατρο είμαστε πάντα πιο εκπαιδευμένοι σε αυτό. Την τελευταία διετία είναι ακόμα χειρότερα», λέει ο ίδιος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved