Ιωάννης Παπαζήσης: «Σιχαίνομαι τις επαναλήψεις»
Showbiz

Ιωάννης Παπαζήσης: «Σιχαίνομαι τις επαναλήψεις»

Για την αποχή από την τηλεόραση αλλά και το φετινό come back του στη μικρή οθόνη μίλησε ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε επίσης στα συναισθήματα που του προκαλούνται όταν παίζει στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο αλλά και για τις επαναλήψεις, τις οποίες σιχαίνεται.

Ποια είναι τα συναισθήματα όταν παίζετε στο θέατρο της Επιδαύρου ή στο Ηρώδειο που θα πάτε τον Σεπτέμβριο;

«Υπάρχει ένα αστείο δικό μου περνάς πολύ δύσκολα στην Επίδαυρο μέχρι να βγεις, είναι μεγάλο το άγχος, και δέκα δευτερόλεπτα πριν φύγεις από τη σκηνή λες μέσα σου «όχι, γιατί να φύγω;». Είναι τρομερό αυτό το πράγμα. Στην αρχή η καρδιά σου πάει να σπάσει και μετά δεν θέλεις να φύγεις. Βέβαια, είχα την τύχη να τελειώσω το Εθνικό και έτσι οι καθηγητές μας μας μιλούσαν για αυτό το θέατρο συνέχεια, οπότε χτίζεται ένα δέος πριν ακόμη πας εκεί, γιατί κουβαλάει πολύ βαρύ όνομα. Για μένα είναι ένα θέατρο στο οποίο είναι μεγάλη χαρά να παίζεις. Και για το Ηρώδειο που με ρωτήσατε τα ίδια συναισθήματα έχω, είναι μεγάλη χαρά, δεν αλλάζει κάτι».

Αυτό το διάστημα τηλεοπτικά σας βλέπουμε στην επανάληψη της «Πολυκατοικίας». Πώς σας φαίνεται που η συγκεκριμένη σειρά έχει απήχηση έπειτα από τόσα χρόνια;

«Ο ίδιος δεν τα βλέπω, τα βλέπει ο γιος μου αυτά... Είναι παράξενο το θέμα, δεν ήμουν ποτέ υπέρ των επαναλήψεων, το βρίσκω λίγο κάπως και ειδικότερα τώρα που είναι πολλά θέματα ανοιχτά. Γίνονται επαναλήψεις και εμείς οι ηθοποιοί δεν έχουμε κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτές, είναι τραγικό, δεν ξέρω αν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο αυτό. Φθείρουν την εικόνα μας και εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα πάνω σε αυτό. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι από τη στιγμή που παίζει κάτι σε επανάληψη πάει να πει ότι αρέσει, άρα κάτι καλό έχουμε κάνει στο παρελθόν και εμείς στην τηλεόραση. Το τρίτο, δυστυχώς, είναι ότι η εικόνα παραμένει η ίδια, ενώ εμείς μεγαλώνουμε, ο κόσμος ταυτίζεται με αυτή την εικόνα και όταν σε βλέπει ξαφνικά μπροστά του σκέφτεται «ωχ, μεγάλωσε», ενώ απλώς πέρασαν τα χρόνια. Γενικότερα σιχαίνομαι τις επαναλήψεις».

Για ποιο λόγο δεν παίζετε συχνά στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια;

«Γιατί έχω αφοσιωθεί στο θέατρο. Είμαι από τους τυχερούς που από το 2010 που έκανα την τελευταία δουλειά μου στην τηλεόραση είχα κάθε χρόνο πάνω από μία πρόταση μέσα στην κρίση. Ήθελα όμως να αφοσιωθώ στο θέατρο.

Οι πληροφορίες μου ωστόσο σας θέλουν να επιστρέφετε την επόμενη σεζόν στη μικρή οθόνη στη νέα σειρά του Βασίλη Θωμόπουλου.

«Είναι αλήθεια. Θα είμαι σε μια σειρά του Βασίλη Θωμόπουλο. Φυσικά, δεν φεύγω από το θέατρο, αλλά πέρασε αρκετός καιρός, έκανα αυτά που ήθελα, μπορώ να έχω λόγο και να παίζω πράγματα που θέλω και μου αρέσουν και πλέον έχω το δικαίωμα -γιατί μου πρότεινε κάτι που με ενδιαφέρει ο Βασίλης- και μπορώ να ξαναγυρίσω στην τηλεόραση. Τον Βασίλη τον ξέρω, έχουμε συνεργαστεί ξανά παλιότερα, τον εμπιστεύομαι και νομίζω ότι θα βγει κάτι καλό», λέει στο 7μερες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved