Μουτάφη για Μικρούτσικο: «Με πιάνει το στομάχι μου. Πίστευα ότι θα νικήσει την αρρώστια» (Photos)
Showbiz

Μουτάφη για Μικρούτσικο: «Με πιάνει το στομάχι μου. Πίστευα ότι θα νικήσει την αρρώστια» (Photos)

Η Ελισάβετ Μουτάφη μίλησε σε γνωστό περιοδικό για όλους και όλα και ήταν άκρως αποκαλυπτική.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί στον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

Η χρονιά έκλεισε με την τραγική απώλεια του μουσικοσυνθέτη και η Ελισάβετ Μουτάφη, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως όταν το σκέφτεται την πιάνει το στομάχι της.

– Έστω και μια συμβουλή από τέτοιες εμβληματικές προσωπικότητες είναι κληρονομιά. Η χρονιά έκλεισε με την τραγική απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, τον οποίο γνώριζες. Τι έχεις να θυμάσαι από εκείνον;

Με πιάνει το στομάχι μου. Τον γνωρίζω πολύ καλά και χρησιμοποιώ ενεστώτα γιατί δεν είναι εύκολο να αποδεχτώ την απώλειά του. Τον θαύμαζα πάντα ως σπουδαίο μουσικό και συνθέτη. Όταν τον γνώρισα από κοντά διαπίστωσα και το πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι, πέρα από την καλλιτεχνική του υπόσταση. Η οικογένειά του είναι υπέροχη. Είχα την τύχη να παίξω μαζί του στη σκηνή, στο Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου, μια ιδιαίτερα συγκινητική συνάντηση του κοινού με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Ζούσαμε υπέροχες στιγμές στα καμαρίνια. Θυμάμαι που ερχόταν πάντα πρώτος στην πρόβα και μας έλεγε συνεχώς ιστορίες.

Η κόρη του, η Σεσίλ, πολύ ταλαντούχα, έκανε τις χορογραφίες της παράστασης και φυσικά τα εγγόνια του ήταν εκεί και τον καμάρωναν. Δεν θα ξεχάσω μια φορά κατά τη διάρκεια της παράστασης που είχαν ανέβει στη σκηνή και ο ίδιος δεν το πίστευε. Πόση δύναμη είχε αυτός ο άνθρωπος, μας έφτιαχνε το κέφι. Το καλοκαίρι μάς ανακοίνωσε ότι δεν θα έρθει μαζί μας στην περιοδεία γιατί θα πρέπει να ταξιδέψει εκτάκτως στο Λονδίνο λόγω ενός θέματος υγείας. Μας ευχήθηκε «καλή επιτυχία» για την παράσταση και του ευχηθήκαμε και εμείς «καλή επιτυχία».

Ο Θάνος έλειπε από την περιοδεία και οι Νάνοι δεν έπαιξαν… Μόνο εκείνος έπαιζε τους Νάνους. Πίστευα ότι θα νικήσει την αρρώστια.

Έφυγε τόσο ξαφνικά, όπως και τόσοι άλλοι, σαν να σου ξέφυγαν μέσα από τα χέρια. Το μεγαλείο του ήταν η συμπεριφορά απέναντι στους μουσικούς του. Τους λάτρευε. Όταν μάλιστα τελείωνε η παράσταση και εκείνοι έφευγαν, πάντα καθόταν στη σκηνή και συνέχιζε να παίζει μόνος του με το δικό του συγκλονιστικό πάθος. Δεν πεθαίνει κανείς αν εμείς που μένουμε πίσω τον κρατάμε ζωντανό μέσα μας. Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι πάντα δίπλα μας.

– Ο πατέρας σου ήταν τραγουδιστής και ο θείος σου, ο Μάκης Τσέλιος, ένας επιτυχημένος άνθρωπος στον χώρο της μόδας. Σκέφτηκες ποτέ να ακολουθήσεις τα χνάρια του;

Αν και ήμουν ανάμεσα στον χώρο της μόδας και της υποκριτικής, τελικά με κέρδισε το σανίδι. Το μικρόβιο της ραπτικής το είχα από μικρή, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μπω κι εγώ σε αυτό τον… χορό! Μετά τις γιορτές θα αρχίσω να παίρνω τα ηνία του ατελιέ. Μαζί θα ξεκινήσουμε μια επαγγελματική συνεργασία. Η πρόταση που μου έκανε έγινε ύστερα από αρκετή σκέψη. Δεν παίρνει εύκολα τέτοιου είδους αποφάσεις. Από την άλλη με εμπιστεύεται και γνωρίζει πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το πιο σημαντικό σε αυτό τον χώρο είναι τι βλέπεις εσύ πάνω στο πρόσωπο για το οποίο δημιουργείς. Η μόδα είναι τέχνη. Ο θείος μου δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε αποφάσεις μου, με συμβούλευε πάντα «Να είσαι εσύ». Είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος και νομίζω ότι αυτή η αξιοπρέπειά του είναι που τον κάνει τόσο αγαπητό.

– Προσωπικά και επαγγελματικά βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση, όπως και ο σύζυγός σου. Πώς σου φάνηκε ο ρόλος του ως παρουσιαστή στη δημόσια τηλεόραση;

Ήταν πολύ σκληρό να σηκώνεται κάποιος στις 04:15 το χάραμα, όμως μου άρεσε πολύ η εκπομπή Πρωινή Βάρδια, που παρουσίαζε, και πολλές φορές ξυπνούσα για να τη δω. Ήταν μια διαφορετική εκπομπή, στην οποία φιλοξενούνταν με αντικειμενικότητα όλες οι απόψεις. Είμαι πολύ περήφανη για τον Μάνο και τη διαδρομή που έχει κάνει ως δημοσιογράφος. Είναι διευθυντής και δημιουργός του Enikos.gr, αρχισυντάκτης στο Ενώπιος Ενωπίω και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Real FM. Λατρεύει τη δουλειά του και είναι ευτυχισμένος για όσα έχει καταφέρει, κάτι που αναγνωρίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος με τη σειρά του τον έχει εμπιστευτεί.

Αυτό που μου λέει διαρκώς ο Μάνος για τον Νίκο Χατζηνικολάου είναι το πόσο μελετά τον καλεσμένο του πριν από κάθε συνέντευξη. Λόγω επαγγέλματος, μου έχει διδάξει πόσο σπουδαίο είναι για έναν δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ και να διασταυρώνει την είδηση. Έχει ευθύνη απέναντι στον πολίτη για την πληροφορία που μεταφέρει. Στις μέρες μας η αντικειμενικότητα της είδησης είναι αναγκαία, είπε στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved