Μόνο στο gossip-tv: Αγανακτισμένοι οι ηθοποιοί για τα κλειστά θέατρα
Showbiz

Μόνο στο gossip-tv: Αγανακτισμένοι οι ηθοποιοί για τα κλειστά θέατρα

Ένας πανικός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με όλα αυτά που συμβαίνουν λόγω της πανδημίας.

Το γεγονός όμως ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το κλείσιμο των θεάτρων έφερε πολλές αντιδράσεις.

Οι καλλιτέχνες άρχισαν να εκφράζουν δημόσια την άποψή τους για να ακουστούν, με τους περισσότερους να μη μπορούν να κρύψουν την αγανάκτησή τους.

Αν και βρισκόμαστε προ των πυλών νέων εξαγγελιών του πρωθυπουργού για πιο σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι περισσότεροι ηθοποιοί υποστηρίζουν ότι δεν θα αντέξουν τα θέατρα άλλο ένα lockdown.

Αρκετοί είναι αυτοί που μίλησαν και στο gossip-tv.gr και μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία τους και τους προβληματισμούς τους.

Ανάμεσά τους: Η Βάσια Παναγοπούλου, η Μπέσυ Μάλφα, ο Χάρης Γρηγοροπουλος, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κ.α.

Το gossip-tv.gr, επικοινώνησε και με άλλους ηθοποιούς, οι οποίοι εξέφρασαν τη δική τους άποψη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα δήλωσαν αποκλειστικά στο gossip-tv.gr:


Μιχάλης Μητρούσης

Το θέατρο είναι η ζωή, η καθημερινότητα, είναι τροφή.


«Είχα μια συνάντηση με τη Μιμή Ντενίση και άλλους ανθρώπους του θεάτρου. Καθίσαμε και συζητήσαμε για τα θέατρα προσπαθώντας να βρούμε μια λύση για το τι θα κάνουμε.
Προσπαθήσαμε λοιπόν αλλά μας πρόλαβε το κλείσιμο των θεάτρων και αυτό είναι μια τεράστια πληγή για το θέατρο, για τη δουλειά, για τον πολιτισμό.
Όταν κλείνουν τα θέατρα είναι πολύ άσχημο πράγμα. Είναι σα να σταματάς τη ζωή σου. Το θέατρο είναι η ζωή, η καθημερινότητα, είναι τροφή, είναι σα να μην τρως αν δεν υπάρχει, είσαι άνυδρος.
Το θέατρο έχει αυτή την τροφή την πολιτισμική η οποία βοηθάει το πνεύμα του ανθρώπου, τη ζωή, τη φαντασία. Διώχνει τον φόβο. Ο φόβος σκοτώνει τον άνθρωπο και οι άνθρωποι πρέπει να ελπίζουν. Το θέατρο μας κάνει να ελπίζουμε, πρέπει να ελπίζουμε, οφείλουμε να ελπίζουμε και πρέπει τα θέατρα να είναι ανοιχτά παρά τις δυσκολίες».

Στέλιος Καλαθάς

Νιώθω απογοητευμένος.

«Νιώθω απογοητευμένος με αυτό το θέμα και με την ευκολία που κλείνουν τα θέατρα. Από την πρώτη στιγμή, από την αρχή της πανδημίας, υπάρχει μια πολύ άσχημη αντιμετώπιση. Το θέατρο για κάποιους ανθρώπους είναι ένας πνευματικός ναός. Είναι ένας χώρος που ξεφεύγει το μυαλό και η ψυχή μας.
Είναι όμως αυτά που κλείνουν πρώτα και αυτά που ανοίγουν τελευταία.
Να σου θυμίσω πως στην πρώτη καραντίνα πρώτα άνοιξαν οι οίκοι ανοχής και μετά τα θέατρα. Αυτό από μόνο του δείχνει και μια πολιτική σε σχέση με τον πολιτισμό, σχέση με το πώς αντιμετωπίζονται οι καλλιτέχνες σε αυτή τη χώρα, πώς ο πολιτισμός μπορεί να θεραπεύσει τα προβλήματά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αρχαία Ελλάδα το θέατρο είχε θεραπευτικές ιδιότητες και γι’ αυτό υπήρχαν τα θέατρα δίπλα στα θεραπευτήρια. Κάτι που σήμερα όπως φαίνεται το έχουμε ξεχάσει».


Ηρώ Μουκίου


«Το θέατρο δεν ανήκει στην κατηγορία των επικίνδυνων για μόλυνση χώρων για τον λόγο ότι είναι απολύτως ελεγχόμενοι οι θεατές. Φορούν μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και τηρούνται οι αποστάσεις με το 30%.
Επομένως δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα νέα μέτρα. Είναι άδικο τόσοι άνθρωποι να πασχίζουν για τον πολιτισμό χωρίς αντίκρισμα. Και είναι άδικο η μόνη διέξοδος του ανθρώπου να γίνεται αδιέξοδος».


Μαρία Ανδρούτσου


«Το βρίσκω υπερβολικό. Κάποια πράγματα δε νομίζω ότι έχουν βάση. Οι θεατές έτσι κι αλλιώς παρακολουθούσαν μια παράσταση φορώντας μάσκα και έχοντας αποστάσεις. Το θέατρο είναι ασφαλές. Δεν είναι όπως σε ένα μπαρ που ο κόσμος είναι και χωρίς μάσκες. Εκεί να καταλάβω ότι υπάρχει και μια επικινδυνότητα παραπάνω. Τώρα, αυτά τα μέτρα για το θέατρο τα θεωρώ υπερβολικά. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Λυπάμαι πάρα πολύ. Και ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει θέατρο αλλά και όλοι οι άνθρωποι που ασχολούμαστε. Είναι πολύ λυπηρό.

Φιλίτσα Καλογεράκου

Δυστυχώς τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα.


«Δυστυχώς τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα. Ξαφνιάστηκε κάνεις; Εγώ πάντως όχι... Και φαντάζομαι ούτε κανείς άλλος συνάδελφος στη πραγματικότητα... Το θέμα είναι να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με αυτή τη κατάσταση για να ξαναβρούμε τη ροή μας και σαν άνθρωποι αλλά και σαν καλλιτέχνες».


Αντώνης Καλομοιράκης

Στα θέατρα τηρούνταν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


«Η αλήθεια είναι ότι ζούμε πραγματικά δύσκολες στιγμές, γιατί ο εγκλεισμός -έστω και εν μέρει- και τα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας δεν είναι το κανονικό για τον άνθρωπο. Σε αυτήν την περίοδο όμως είναι απολύτως απαραίτητα για να περιορισθεί η μετάδοση του κορονοϊού. Όλοι οι ηθοποιοί σεβόμαστε απόλυτα την υγεία των πολιτών κι αυτό είναι αναμφισβήτητο. Στα θέατρα τηρούνταν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις, μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, μονοδρόμηση των διαδρόμων, δεν υπάρχει συνωστισμός στα κυλικεία εφόσον δεν υπάρχουν διαλείμματα κλπ). Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε θεατρική παράσταση.Υπ' αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το κλείσιμο των θεάτρων είναι άδικο. Είναι χώροι ασφαλείς. Είναι χώροι που οι άνθρωποι μεταξύ τους δεν έχουν άμεση επαφή ώστε να εκτινάσσονται σταγονίδια. Και είναι χώροι πάντα -πόσο μάλλον τώρα που ζούμε μια τόσο έντονη στιγμή της ανθρωπότητας βοηθάνε στην κοινωνική συναισθηματική εκτόνωση και την ψυχική ανάταση του κόσμου».


Σπύρος Κυριάκος


«Θεωρώ στενάχωρο να κλείνουν τα θέατρα ενώ δεν έχει βρεθεί κανένα κρούσμα από την διαδικασία της ιχνηλάτησης (ηλεκτρικό εισιτήριο) .
Κατά την διάρκεια των παραστάσεων τα μέτρα τηρούνταν κατά γράμμα! Οι ηθοποιοί τηρούσαμε τις απαραίτητες αποστάσεις, οι θεατές το ίδιο. Αντισηπτικά διαθέσιμα σε όλους τους χώρους. Συνωστισμός κατά την αποχώρηση δεν υπήρχε. Η πληρότητα μειωμένη. Τα θέατρα λειτούργησαν παραδειγματικά και έδειξαν πως μπορεί να υπάρξει λειτουργία και εν μέσω πανδημίας. Έτσι θεωρώ τα μέτρα αντιπολιτισμικά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved