Η Βάσια Παναγοπούλου στο gossip-tv: «Επιλεκτικά την "πληρώνει" ο πολιτισμός. Νιώθω αδικημένη»
Showbiz

Η Βάσια Παναγοπούλου στο gossip-tv: «Επιλεκτικά την "πληρώνει" ο πολιτισμός. Νιώθω αδικημένη»

Τα θέατρα έκλεισαν και όπως είναι φυσικό υπάρχουν αντιδράσεις από τους ανθρώπους του πολιτισμού και όχι μόνο. 

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που ήδη έχουν πάρει θέση σχετικά με το θέμα.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα θέατρα κλείνουν. Από την Τρίτη (3/11) και για έναν μήνα θα παραμείνουν κλειστά, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να καθορίζουν το πότε θα μπορέσουν ξανά οι ηθοποιοί να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι και την κυβέρνηση να είναι εκείνη που θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Η Βάσια Παναγοπούλου μιλώντας στο gossip-tv.gr δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της, ενώ παράλληλα τόνισε πως όλο αυτό τους βρήκε απροετοίμαστους.

Η πολυτάλαντη Βάσια Παναγοπούλου, μίλησε για τις δυσκολίες που έχει φέρει ο κορονοϊός, μοιράστηκε μαζί μας τους προβληματισμούς της και την αγωνία της ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την απορία της πώς γίνεται δηλαδή να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία στα οποία έχουν βρεθεί κρούσματα ενώ τα θέατρα στα οποία δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι αυτή τη στιγμή κλειστά.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας είπε...

Η ευθύνη της Πολιτείας

«Το να κλείσουν τα θέατρα μας βρήκε σαφώς απροετοίμαστους. Είχαμε ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό της φετινής σεζόν. Όπως είναι και υποχρέωσή μας. Υποχρέωσή μας είναι επίσης και το να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να είμαστε δημιουργικοί.

Σαφώς, πάνω απ’ όλα υπάρχει μια δεδομένα αληθινή και μη αμφισβητήσιμη πολύ σοβαρή πανδημία και πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και οφείλουμε να ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών.

Νιώθω αδικημένη.

Παρόλα αυτά όμως εδώ έρχεται η ευθύνη της Πολιτείας. Η Πολιτεία αποφασίζει χωρίς να τηρεί την Αρχή της ισότητας, με κάνει προσωπικά να νιώθω αδικημένη. Αναρωτιέμαι "γιατί επιλέγει το κράτος να κλείσει τον πολιτισμό και μετά όλα τα άλλα; Ως μη απαραίτητο;"».

«Άμα ζούμε έναν κίνδυνο, τον οποίο σαφώς τον ζούμε, θα πρέπει τα μέτρα να αφορούν όλους, όχι επιλεκτικά πάντα ο πρώτος που την πληρώνει να είναι ο πολιτισμός.

Επίσης, όταν στέλνεις κάποιον στο σπίτι του και τον καθιστάς άνεργο, οφείλεις σαν Πολιτεία να πάρεις τα σωστά μέτρα έτσι ώστε να τον στηρίξεις. Δεν τον στέλνεις στο θάνατο. Δεν λες "δεν με νοιάζει αν θα κλείσουν οι επιχειρήσεις ή αν ο εργαζόμενος έχει ή δεν έχει να φάει". Εδώ μιλάμε για χιλιάδες εργαζομένους.

Πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να βλέπει ο κόσμος. Δηλαδή δεν είναι μόνο οι προβεβλημένοι ηθοποιοί, υπάρχει πολύς κόσμος. Από την απλή αλλά πολύ σημαντική καθαριότητα ενός χώρου, μέχρι το ταμείο, τους λογιστές, αυτούς που σχεδιάζουν την επικοινωνία μας και πολλοί άλλοι. Δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έτσι ελαφρά τη καρδία παίρνονται οι αποφάσεις χωρίς τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης.».

Τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία των παιδιών της

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ενώ στα σχολεία βρίσκονται κρούσματα είναι ανοιχτά και τα θέατρα έκλεισαν…Κι αυτό είναι που είπα για την ισότητα. Νιώθεις ότι κάποιος δεν είναι δίκαιος μαζί σου. Δέχομαι να υποστώ ό,τι θα υποστούν όλοι αλλά πρώτα θέλω να ξέρω ότι αφορά τους πάντες αλλά και ότι υπάρχει ένα κράτος που με φροντίζει και δεν μου ζητάει μόνο να πληρώσω φόρους.

Οφείλω να πω ότι ήδη στα σχολεία των παιδιών μου έχουν βρεθεί κρούσματα κορονοϊού.

Είμαι κι εγώ μητέρα. Ζω με έναν φόβο. Φυσικά και πάνω από τον εαυτό μου βάζω τα παιδιά μου και ανησυχώ για το αύριο. Είμαι πολύ ανήσυχη που τα σχολεία τους εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Οφείλω να πω ότι ήδη στα σχολεία των παιδιών μου έχουν βρεθεί κρούσματα κορονοϊού ενώ στα θέατρα δεν βρέθηκε ποτέ κανένα, μέχρι στιγμής».

Οι λογαριασμοί που τρέχουν

«Από τον μήνα Μάρτιο που πρωτοκλείσαμε με κυβερνητική εντολή -γιατί αυτή είναι η Τρίτη φορά που κλείνουμε- το 60% μείωση ενοικίου δεν σημαίνει τίποτα. Πόσο καιρό μπορεί κάποιος να πληρώνει όταν δεν εισπράττει τίποτα; Όταν το ταμείο είναι μηδέν;

Καμία Δ.Ε.Κ.Ο δεν έχει πει ούτε στον πολιτισμό ούτε σε καμία επιχείρηση που έκλεισε να μην πληρώσει το πάγιο. Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Από πού θεωρούν όλοι αυτοί ότι κάποιος μπορεί να πληρώνει το 60% του ενοικίου, τα πάγια των Δ.Ε.Κ.Ο;

Το κατανοώ και ξαναλέω ότι πρώτα είναι η δημόσια υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Μην μείνουμε όμως ζωντανοί από τον Covid-19 και πεθάνουμε από οικονομική δυσχέρεια. Γιατί είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό».

Κλείνοντας, η Βάσια Παναγοπούλου ανέφερε:

«Πολλοί προσεύχονται να τελειώσει το 2020 και πιστεύουν ότι το 2021 θα γίνει κάποιο μαγικό, όμως, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι τρισάθλιο αυτό που έρχεται. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά. Ένα χρόνο είμαστε άνεργοι όλοι μας. Και δεν είμαστε μόνο εμείς που ασχολούμαστε με τον πολιτισμό. Είναι τόσοι άνθρωποι που όλο αυτό τον καιρό έχουν βιώσει πολύ άσχημες καταστάσεις».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved