Θλίψη. Έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας ηθοποιός
Showbiz

Θλίψη. Έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τα social media!

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 χρονών την Παρασκευή, 13 Αυγούστου.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ένα μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας αφού δημοσίευσε μία φωτογραφία του σπουδαίου ηθοποιού έγραψε χαρακτηριστικά: «Ακόμα ένας καλός συνάδελφος μας , εργάτης του θεάτρου, με πλούσια δράση στο θέατρο και το σινεμά, δάσκαλος, και ιδρυτής δραματικής σχολής, ο Νίκος Μπίνας έφυγε από κοντά μας στις 13 Αυγούστου… Καλό ταξίδι Νίκο μας».

Ποιος ήταν ο Νίκος Μπίνας

Ο Νίκος Μπίνας, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών Θεσσαλονίκης και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά.

Σπούδασε θέατρο στην Επαγγελματική Δραματική Σχολή του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου) όπου αποφοίτησε το 1965. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου και κινηματογράφου σε Αγγλία και Ιταλία. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Ιδρυτών Δραματικών Σχολών, της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου.

Εμφανίστηκε στους θιάσους: Μάνου Κατράκη, Αλέκου Αλεξανδράκη, Λίνου Καρζή, Γιάννη Γκιωνάκη, Γιάννη Μιχαλόπουλου-Χριστίνας Σύλβα, Γ. Μεσσάλα, Α. Σιδεράτου, Κώστα Πρέκα, Δ. Τόκα. Συμμετείχε επίσης σε βιντεοταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες.

Μέχρι το 1970 υπήρξε Διευθυντής και καθηγητής της Επαγγελματικής Δραματικής Σχολής του Σ.Η.Κ Αθηνών (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου). Το 1970 ίδρυσε την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών Νίκος Μπίνας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved