Βασίλης Παλαιολόγος: «Έχω βιώσει άσχημη συμπεριφορά και πήρα θέση»
Showbiz

Βασίλης Παλαιολόγος: «Έχω βιώσει άσχημη συμπεριφορά και πήρα θέση»

Το ταλέντο του Βασίλη Παλαιολόγου είναι δεδομένο.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη σειρά «Δύο ξένους», για όσα θυμάται από τον αείμνηστο Νίκο Σεργιανόπουλο και για όσα τον πληγώνουν.

-Να γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω και να μιλήσουμε για τη σειρά «Δυο ξένοι», στην οποία παίζατε, ένα σίριαλ που προβάλλεται μέχρι και σήμερα. Τι πιστεύετε ότι κάνει αυτή τη σειρά διαχρονική;

Ήταν ένα πάρα πολύ έξυπνο σενάριο, πολύ σωστά μελετημένο, με καλά δομημένους χαρακτήρες όπου ακουμπούσε και συνεχίζει να ακουμπάει σε θέματα της κοινωνίας. Είχε υλικά που κράτησαν γερή την ύπαρξή του. Συν βεβαίως το χιούμορ μέσα από το οποίο υπάρχει λύτρωση πολλές φορές.

-Μιλήστε μας λίγο για τον αείμνηστο Νίκο Σεργιανόπουλο. Τι θυμάστε από εκείνον;

Ήταν ένα υπέροχος άνθρωπος, συνεργάτης και συνάδελφος. Ειλικρινά μας λύπησε αφάνταστα αυτό που συνέβη, είναι απώλεια και για εμάς, αλλά για το θέατρο, πόσο μάλλον για τους δικούς του. Είναι πολύ δύσκολο να χειριστείς την απώλεια. Πρέπει να περάσεις όλων των ειδών τα στάδια για να φτάσεις στην αποδοχή και τώρα πια να θυμάσαι έναν άνθρωπο που έχει φύγει με μια πολύ γλυκιά ανάμνηση.

-Τι σας πληγώνει;

Το ψέμα και η κοροϊδία μπορεί να με κάνουν να στενοχωρηθώ περισσότερο.

-Άγχος και κρίσεις πανικού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με τον κορονοϊό. Έχετε περάσει κι εσείς στο παρελθόν, τι σας βοήθησε να τις ξεπεράσετε;

Η δουλειά που έκανα με εμένα. Συνειδητοποίησα για τι ακριβώς πρόκειται και μετά έμαθα να το διαχειρίζομαι. Αν το συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρόκειται να πάθεις κάτι, ούτε να πεθάνεις εκείνη την ώρα που σε πιάνει και ότι πρέπει να κρατηθείς ψύχραιμος και να πάρεις τις ανάσες σου, ενδεχομένως να βάλεις και μια σακούλα για να παίξει τον ρόλο του το διοξείδιο, τότε θα καταλάβεις ότι αυτό είναι δικό σου κατασκεύασμα και δημιούργημα. Αλλάζει η κλίμακα στην κρίση πανικού, οπότε πρέπει να κάνεις αναγνώριση του συμβάντος και μετά θα μάθεις να ζεις με αυτό.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το κίνημα metoo και τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος συναδέλφων σας;

Θέλω να μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μορφή βίας του προκύψει. Επικροτώ μέχρι του σημείου που θα μας προστατεύει και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και θα αποκτήσουμε τη δύναμη να αντισταθούμε. Από εκεί και ύστερα, από αυτό το σημείο μέχρι να περάσουμε σε στην απέναντι όχθη, υπάρχει μια διαδρομή την οποία δεν είμαι σίγουρος ότι την υιοθετώ, καθώς πολλές φορές μπορεί αυτό να οδηγήσει σε φαινόμενα εκμετάλλευσης, εξαιτίας αυτής της συνθήκης. Γνωρίζω περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε καταγγελία, αλλά ήταν ο λόγος της μιας έναντι στον λόγο του άλλου, οπότε χωρίς να υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο, υπήρξε απόφαση για καταδίκη του ενός. Αυτό το θεωρώ άδικό. Εκείνη την ώρα που συμβαίνει, το λύνεις και φεύγεις, δεν μένεις, απομακρύνεσαι.

-Εσάς σας έχει συμβεί παρόμοια συμπεριφορά;

Ναι, έχει προκύψει να προσπαθήσουν να με κεντρίσουν, αλλά δεν το επέτρεψα. Το αντιμετώπισα τη στιγμή που έγινε. Έχω βιώσει άσχημη συμπεριφορά και πήρα θέση.

-Υπάρχει κάποια απώλεια που δυσκολευτήκατε να διαχειριστείτε;

Η πιο δύσκολη απώλεια είναι αυτή των δικών μας ανθρώπων. Αυτή μου πήρε χρόνια να τη διαχειριστώ γιατί πονάς πάρα πολύ, αλλά πρέπει να περάσεις όλα τα στάδια

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Παλαιολόγος: «Η βία στη δουλειά μας είναι ένα τέρας» (Video)

Τελευταία εξέλιξη: Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων

Φιλιππίδης: Τελευταία εξέλιξη: Οι δηλώσεις του δικηγόρου του μετά την παραπομπή του σε δίκη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved