Μάρω Λεονάρδου: «Η γνώση είναι το μεγαλύτερο όπλο που μπορεί να σε σώσει αυτή την εποχή»
Showbiz

Μάρω Λεονάρδου: «Η γνώση είναι το μεγαλύτερο όπλο που μπορεί να σε σώσει αυτή την εποχή»

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάρω Λεονάρδου μίλησε για τη συγγραφή των βιβλίων.

Με διάθεση εξομολόγησης, ανέφερε ότι η συγγραφή των βιβλίων ουσιαστικά προκύπτει από μια έντονη εσωτερική ανάγκη.

«Δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας και γράφω μόνο όταν έχω έμπνευση και αν έχω έμπνευση. Δεν βγάζω χρήματα από αυτό. Δεν αγχώνομαι ότι πρέπει να κάνω ένα βιβλίο τον χρόνο, όπως κάνουν άλλοι συγγραφείς. Αυτό το βιβλίο προέκυψε μετά από πέντε χρόνια και, αν δεν μου είχε γεννηθεί η ιδέα, μπορεί να μην το είχα γράψει. Ούτε διεκδικώ δάφνες μεγάλου συγγραφέα, εγώ δημοσιογράφος ήμουν. Είμαι συνταξιούχος πια, δεν θέλω να ασχοληθώ με τον χώρο της δημοσιογραφίας, υπάρχουν τόσοι νέοι άνθρωποι να το κάνουν. Είναι τόσο ζορισμένες οι εποχές σήμερα, που από τα χειρότερα επαγγέλματα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι του δημοσιογράφου και του πολιτικού. Είναι άγρια εποχή. Αντίθετα, οι ψυχολόγοι έχουν την τιμητική τους, γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με κατάθλιψη και φαρμακευτική αγωγή. Ο εγκλεισμός και ο φόβος του θανάτου είναι τεράστιο θέμα και ειδικότερα γι' αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους από κορωνοϊό».

Ο αναγνώστης, διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου, ανακαλύπτει πως ο ψυχαναλυτής είναι έγγαμος. «Ο ψυχαναλυτής είναι και παντρεμένος. Τον έβαλα σκοπίμως σε αυτή τη συνθήκη, γιατί ξέρουμε γύρω μας αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη ζωή. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν πέσει στη... λούμπα έστω μια φορά στη ζωή τους να ερωτευτούν παντρεμένο και σκέφτηκα να εντάξω και αυτό το τόσο επίκαιρο στοιχείο. Θα μου πεις, γιατί δεν έβαλες παντρεμένη με ελεύθερο; Αυτό είναι θέμα ενός άλλου βιβλίου».

Φύσει αισιόδοξη, η Μ. Λεονάρδου παροτρύνει τους αναγνώστες να συνεχίζουν το διάβασμα. «Το διάβασμα και τα βιβλία αποτελούν διέξοδο. Μέσω της φαντασίας ανοίγονται ορίζοντες. Επιπλέον, ένα βιβλίο αποτελεί μια ωραία πρόταση για δώρο. Τα πάντα που συμβαίνουν στον κόσμο έχουν γραφτεί στα βιβλία, γιατί οι συγγραφείς της λογοτεχνίας, μέσα από τα μυθιστορήματα τους με όχημα τη φαντασία τους, περνούν στοιχεία και της εποχής που ζουν. Γι' αυτό λέω διαβάστε βιβλία για να μην εκπλαγείτε, όλα έχουν γραφτεί και ξαναγίνει με κάποιο τρόπο και αυτό είναι ανακουφιστικό. Επίσης, η γνώση είναι το μεγαλύτερο όπλο που μπορεί να σε σώσει αυτή την εποχή», είπε στη Real.

Διαβάστε επίσης:

Mάρω Λεονάρδου: Δείτε την μετά από καιρό - Η απόφασή της να αφήσει την δημοσιογραφία!

Αυτή είναι η διάσημη μαμά του «Μιχαλάκη» από τους «Γείτονες» (Photos)

Μάρω Λεονάρδου: Παρουσίασε το βιβλίο της

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved