Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Ζω τη Βασιλική και θέλω να έχει ένα αίσιο μέλλον»
Showbiz

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Ζω τη Βασιλική και θέλω να έχει ένα αίσιο μέλλον»

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από τον ρόλο της Βασιλικής στον Σασμό.

Η ηθοποιός μίλησε για την ηρωίδα της και για όσα εύχεται για τη νέα χρονιά.

Επειδή αγαπώ πολύ τη μουσική, θα πω ότι -με αφορμή τον Σασμό- συνδέθηκα περισσότερο με την κρητική μουσική παράδοση. Άκουσα αρκετά τα ριζίτικα τραγούδια, που ο ήχος τους μοιάζει να έχει πραγματικά βαθιές ρίζες στη βυζαντινή και μεσαιωνική παράδοση. Επίσης έμαθα ότι «μαντιναδολόγος» είναι αυτός που φτιάχνει μαντινάδες - κι ας μοιάζει η λέξη να αναφέρεται στον θεωρητικό μελετητή του είδους.

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για σασμό, αν δεν προηγείται μακροχρόνια θανάσιμη έχθρα. Επίσης, ο σασμός προϋποθέτει έντεχνη και με διάρκεια μεσολάβηση. Οπότε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Αν τώρα μιλάμε απλώς για συμφιλίωση, μικρές συμφιλιώσεις με την πραγματικότητα ολοένα και γίνονται, καθώς περνούν τα χρόνια. Είναι όμως μια φυσική διαδικασία καθημερινής εξέλιξης - δεν έχω κάτι μεγάλο να πω.

Το σενάριο -στη βάση ενός δυνατού βιβλίου-, το ότι όσοι ηθοποιοί μου αναφέρθηκαν ήταν ένας κι ένας, καθώς και όλο το δημιουργικό team, σκηνοθετικά, φωτογραφικά κ.λπ., όλα αυτά με έκαναν να πω «ναι» στον Σασμό. Και το ότι ο ρόλος της Βασιλικής, παρόλο που είναι πολύ λακωνικά γραμμένος, άσκησε αμέσως μία γοητεία πάνω μου, ένιωσα ότι θέλω να την καταλάβω, να τη ζήσω, να τη ζωντανέψω, να την εξελίξω. Οσο για το μέλλον της Βασιλικής; Είναι σαν να με ρωτάς πώς θα ήθελα να είναι το μέλλον μου. Ζω τη Βασιλική και θέλω να έχει/έχω ένα αίσιο μέλλον. Όμως όντας ένα τραγικό πρόσωπο, αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πόνο και εσωτερική πάλη στη ζωή της. Το από πού θα έρθει το φως της γαλήνης, θα το δούμε.

Στον δρόμο μου έχουν πει φράσεις όπως «Η Βασιλική είμαι εγώ, μου θυμίζεις τη ζωήμου», «Αγαπώ τη Βασιλική γιατί έχει έναν βαθύ ανθρωπισμό», «Δεν μπορώ να φανταστώ τη Βασιλική διαφορετική από τον τρόπο που την ερμηνεύεις» κ.ά. Είναι καταπληκτικό να βλέπεις πόσο αθώοι γίνονται ξαφνικά οι άνθρωποι απέναντί σου, άγνωστοι άνθρωποι, περαστικοί, παίρνουν το θάρρος να σου μιλήσουν όμορφα, διακριτικά, με ευγένεια, να εκφραστούν. Δεν πρέπει να υποτιμάται η δύναμη της Τέχνης, αλλά και του Μέσου, που είναι η τηλεόραση. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη στους δημιουργούς και στους παραγωγούς, στο πώς τροφοδοτούν και τρέφουν το αγνό μέρος της ψυχής των θεατών.

Για τη νέα χρονιά, θα ευχηθώ να μην ξεχνάμε την προηγούμενη. Να προχωράμε με μνήμη!

Πηγή:ΟΚ

Διαβάστε επίσης

Σασμός: Η φρικιαστική αλήθεια που θα ξεδιπλωθεί οδηγεί στην τρέλα τους ήρωες

Βέρα Μακρομαρίδου στο gossip-tv: «Έχω συναντήσει συμπεριφορές ψυχολογικής και λεκτικής βίας»

Σασμός:Ο Μαθιός έγινε παππούς,το μαξιλάρι του Μανόλη και οι ηθοποιοί στο Rouk Zouk-Χαμός στο Twitter

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved