Θέμις Μπαζάκα: Η σκοτεινή θάλασσα, η ηλικία, ο άγνωστος γάμος και ο θάνατος που τη σημάδεψε
Showbiz

Θέμις Μπαζάκα: Η σκοτεινή θάλασσα, η ηλικία, ο άγνωστος γάμος και ο θάνατος που τη σημάδεψε

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε και πάλι στην τηλεόραση την Θέμιδα Μπαζάκα και μάλιστα μέσα από την εξαιρετική σειρά στο Mega «Σκοτεινή Θάλασσα». Μάθε τα πάντα γύρω από τον ρόλο της, την ηλικία της, την καταγωγή της, τον άγνωστο γάμο της αλλά και τον θάνατο που τη σημάδεψε

Η ηλικία και η καταγωγή

Η Θέμις Μπαζάκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαρτίου 1957, είναι δηλαδή 64 ετών. Η καταγωγή της είναι από την Ξιφιανή Αλμωπίας που ανήκει στον νομό Πέλλας

Οι συνεργασίες

Από τη δεκαετία του 1980 έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές και αξιόλογες ταινίες, όπως Παραγγελιά! (1980), Ρεμπέτικο, Πέτρινα Χρόνια (1985), Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991), Ακροπόλ (1996) κ.ά. Πρόσφατες γνωστές δουλειές της είναι το Ο Ηλίας του 16ου (2008) και το Αν... (2012).

Έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές, αρχής γενομένης με Το μινόρε της αυγής (1983), Σαν τα τρελά πουλιά (1987), Ανατομία ενός εγκλήματος, Δυο μέρες μόνο, αλλά και σε αρκετά επεισόδια της αστυνομικής δραματικής σειράς 10η Εντολή. Επίσης, έχει και κάποιες εμφανίσεις στο θέατρο.

Το 2021 επιστρέφει τηλεοπτικά στην κοινωνική σειρά του MEGA, Σκοτεινή Θάλασσα.

Η βράβευση

Έχει βραβευθεί τρεις φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δύο φορές για Β' Γυναικείο Ρόλο για τις ταινίες Ρεμπέτικο και Οι ακροβάτες του κήπου και με Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία τα Πέτρινα χρόνια. Για αυτόν τον ρόλο, απέσπασε και Εύφημο Μνεία, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Ο ρόλος στη Σκοτεινή Θάλασσα

Ξένια Αθανασιάδη – Δελλή

Η σύζυγος του Μιχάλη. Κομψή, καλοστεκούμενη, αστή, τυπολάτρης, ανίκανη να εκφράσει τα συναισθήματά της. Ο Μιχάλης ήταν ο άνδρας της ζωής της. Η πολύμηνη νοσηλεία της σε κατάσταση πλήρους αναπηρίας λόγω του αυτοάνοσου Guillain-Barré την οδήγησε σε μια όψιμη στροφή προς την εκκλησία. Είναι βαθιά ενοχική. Τα προσχήματα είναι ο απόλυτος μηχανισμός επιβίωσής της. Δυσφορεί στο ασφυκτικό περιβάλλον της μικρής πόλης. Μετά τον θάνατο του άνδρα της, αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την εταιρεία.

Ο άγνωστος γάμος της

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η ηθοποιός υπήρξε παντρεμένη. Ο σύζυγός της ήταν ένας Αμερικανός άνδρας με τον οποίο έζησαν μαζί πέντε χρόνια στη γενέτειρά του.

«Παντρεύτηκα έναν Αμερικανό και έζησα 5 χρόνια στην Αμερική. Τον γνώρισα στην Ελλάδα σε μία θεατρική παράσταση στο φεστιβάλ των Δελφών το ’85. Ερωτευτήκαμε και τον ακολούθησα στην Αμερική. Ήμουν 23 χρονών και ήθελα να πάω στη Νέα Υόρκη, να βγαίνω στα bar. Μόνο που δεν έκανα τη ζωή που ονειρευόμουν γιατί μετά από δύο μήνες ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος και έκοψα το ποτό και το τσιγάρο. Τελικά, ζούσα ανάμεσα σε Αμερική και Ελλάδα μέχρι που αυτό το πήγαινε έλα έσβησε, όπως και η σχέση», είχε πει η ίδια

Ο θάνατος που τη σημάδεψε

Η εξομολόγησή της για τον θάνατο του αδερφού της σε ηλικία 18 ετών ήταν συγκλονιστική. Ένα γεγονός που ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει

«Μπροστά στο θάνατο λυγίζεις. Λύγισα στους θανάτους που αντιμετώπισα, έχασα αδελφό, μάνα, φίλους, σύζυγο. Ο θάνατος του αδελφού μου, με σημάδεψε. Ήταν 18 χρονών και εγώ 20, σκοτώθηκε σε τροχαίο και έκανα έξι χρόνια να κλάψω, έγινα πέτρα. Ήταν μεγάλη και απροσδόκητη η απώλεια του αδελφού μου, ο χαμός ενός νέου ανθρώπου δεν ξεπερνιέται. Ο άνθρωπος βρίσκει τη δύναμη να προχωράει, αρκεί να αγαπάει τη ζωή, και εγώ την αγαπάω πολύ τη ζωή. Ο σύζυγός μου έφυγε από τη ζωή πολύ σύντομα αφότου χωρίσαμε, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η κόρη μου ήταν 13 ετών», ανέφερε για τις μεγάλες απώλειες της ζωής της, και αυτή του αδερφού της που τη σημάδεψε.

Διαβάστε επίσης

Θέμις Μπαζάκα: Η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με casual look!

Θέμις Μπαζάκα: Ο Λιγνάδης, τα χειρουργεία μέσα στην καραντίνα και ο ρόλος στη «Σκοτεινή θάλασσα»

Θέμις Μπαζάκα: Σπάνια δημόσια έξοδος - Για καφεδάκι στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved