Βασίλης Παλαιολόγος: «Το θέατρο πέρασε πολύ μεγάλη κρίση»
Showbiz

Βασίλης Παλαιολόγος: «Το θέατρο πέρασε πολύ μεγάλη κρίση»

Ο Βασίλης Παλαιολόγος είναι ο ηθοποιός που μας εκπλήσσει ευχάριστα, αφού εδώ και πολλά χρόνια υπηρετεί, εκτός από το θέατρο, και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, πάντα πρόθυμος να προσφέρει.

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τerror», η οποία είναι ίσως η μοναδική όπου τελικά ψηφίζει το κοινό για το φινάλε της δίκης. Ο,τι πιο διαδραστικό έχουμε δει σε θεατρική παράσταση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν κάνω κάτι δημιουργικό στο θέατρο, όταν, μάλιστα, ο απόηχος που αφήνει είναι ακόμα πιο ισχυρός, όσον αφορά τον τρόπο που παρακινεί τον θεατή να σκεφτεί. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο έξυπνα στοιχεία που έχει βάλει, ο συγγραφέας, σε αυτό το έργο», τόνισε στο «Secret» ο Β. Παλαιολόγος. Να σημειωθεί ότι η διάδραση γίνεται με έναν τρόπο που αναγκάζει τον θεατή-ένορκο να μπει στη δίκη, στην ιστορία, και στο τέλος του ρίχνει την ευθύνη να αποφασίσει αυτός για το φινάλε. Στην παράσταση είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που όλοι, λίγο έως πολύ, έχουμε ακούσει πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας: η ατομική ευθύνη, με την οποία παίρνουμε αποφάσεις. Ουσιαστικά, το έργο έχει δύο διαφορετικά κείμενα για το τέλος της παράστασης, ανάλογα αν το κοινό ψηφίσει «ναι» ή «όχι». «Ακριβώς, έχουμε δύο κείμενα», είπε ο Β. Παλαιολόγος και εξήγησε:

«Ενα για το "αθώος" και ένα για το "ένοχος". Είναι πολύ μεγάλο το δίλημμα στο οποίο μπαίνει ο ένορκος, γιατί όλα όσα διαδραματίζονται στη δίκη ανά λεπτό μπορούν να σου αλλάξουν τη γνώμη. Μπορεί να αλλάξουν τις θέσεις του θεατή, σύμφωνα με τις αξίες και τα πιστεύω του. Υπάρχουν σημαντικά δικαστικά, διλήμματα που τίθενται μέσα στην παράσταση, ίσως κόντρα πολλές φορές στη συνείδηση. Σε αυτό το έργο υπερτονίζεται το δίλημμα στο οποίο είχε βρεθεί τότε όλη η κοινωνία, όλος ο κόσμος. Πρόκειται για μια ιστορία πολύ σύγχρονη». Υπάρχει και μια ειδική παράσταση με θεατές μόνο για δικαστές της Αθήνας και έχει τύχει πολλοί δικαστές να σκεφτούν τελείως διαφορετικά από ό,τι όταν υπηρετούν το καθήκον τους πάνω στην έδρα. «Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το πώς θα καταλήξει, ακόμα και όταν ακούσεις την ιστορία», τόνισε ο ηθοποιός.

Για το αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας έβαλαν φρένο στη θεατρικά του δουλειά, είπε: «Οταν είχαμε την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, η δουλειά μας επηρεάστηκε πάρα πολύ. Ετσι κι αλλιώς, το θέατρο πέρασε πολύ μεγάλη κρίση, τώρα έχουν αρχίσει όμως να χαλαρώνουν τα μέτρα. Εχουμε λίγο-πολύ συνηθίσει ως πολίτες τη συνύπαρξη με τον ιό. Ο εμβολιασμός σίγουρα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Υστερα, έχουν νοσήσει αρκετοί και έτσι αυξάνεται το ποσοστό της ανοσίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα». Αλλωστε, για εκείνον το θέατρο είναι ο πλέον ασφαλής χώρος για να μπει ο θεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved