Χίλντα Ηλιοπούλου: «Η μητέρα μου νόσησε από καρκίνο όταν ήμουν 19 χρονών. Πέθανε στα χέρια μου»
Showbiz

Χίλντα Ηλιοπούλου: «Η μητέρα μου νόσησε από καρκίνο όταν ήμουν 19 χρονών. Πέθανε στα χέρια μου»

Τα εκφραστικά μάτια της Χίλντας Ηλιοπούλου φανερώνουν τη δοτικότητα και την καλοσύνη που διαθέτει ως άνθρωπος.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον αείμνηστο πατέρα της, Ντίνο Ηλιόπουλο, αλλά και για το πώς έχει βιώσει η ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αν γυρίσεις το χρόνο πίσω στην παιδική σου ηλικία, ποιες είναι οι στιγμές που θυμάσαι;

Οι γονείς μας ήταν δυο παιδιά. Έκαναν πολλά λάθη, όμως ήξεραν να μας αγαπούν. Έχω μεγαλώσει σε ένα ελεύθερο σπίτι με πολλή αγάπη. Μάθαμε να σεβόμαστε και να έχουμε αξίες όχι μέσα από την αυστηρότητα και τα λόγια των γονιών μας, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους. Η ανατροφή μας ήταν μητριαρχική επειδή η επιτυχία στη σχέση των γονιών μας οφειλόταν στη μητέρα μας. Καταλάβαινε πολύ καλά τι θα πει καλλιτέχνης γιατί και η ίδια ήταν χορεύτρια. Έτσι, έκανε αυτό που εγώ θεωρώ απαραίτητο -και, πλέον ως παντρεμένη, αντιλαμβάνομαι πόσο σπουδαίο είναι-, άφηνε τον άλλο ήσυχο. Ο πατέρας μου δεν ήταν ένας κλασικός μπαμπάς, με την έννοια ότι θα μας πήγαινε βόλτα ή θα ήταν μαζί μας στις διακοπές. Ήταν «αόρατος» καθώς ασχολούνταν με τη δουλειά του, και μπορούσε να το κάνει γιατί δεν υπήρχε γκρίνια από κανέναν. Όλοι εκτιμούσαμε αυτό που έκανε. Από την άλλη, όμως, σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι η μητέρα μου ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος.

Εσύ είχες αδυναμία στον πατέρα σου ή στη μητέρα σου;

Ομολογώ ότι ήμουν μαμάκιας, αν και ήμουν πολύ κοντά και στον πατέρα μου. Με την αδελφή μου φροντίσαμε πολύ και τους δύο γονείς μας μέχρι και την τελευταία τους στιγμή. Εγώ ήμουν η νοσοκόμα του σπιτιού, ενώ η Εβίτα έκανε όλες τις υπόλοιπες δουλειές. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρρώστιες. Η μητέρα μου νόσησε από καρκίνο όταν ήμουν 19 χρονών και έζησε άρρωστη έως τα 35 μου. Το πιο τραγικό είναι ότι πέθανε στα χέρια μου. Ήταν απίστευτη, μια ηρωίδα. Ο γιατρός της μας έλεγε «με τη μαμά σας τα κλείνω τα βιβλία μου».

Σε σόκαραν οι καταγγελίες που έγιναν για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο σας;

Με σόκαρε θετικά το ότι ήρθε η εποχή που κάποιος μίλησε, δεν με σόκαραν τα γεγονότα. Μπορεί να μην ξέραμε το μέγεθος και τη διάσταση κάποιων ιστοριών, αλλά γνωρίζαμε ότι κάτι παράξενο υπάρχει. Ως άνθρωπος καταδικάζω τη βία και είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας. Θα ήθελα να σπάσει η σιωπή και σε άλλους χώρους και νομίζω πως θα γίνει επειδή τα νέα παιδιά είναι πολύ δυναμικά. Προσωπικά πάντα πίστευα και αγαπούσα πολύ τους νέους.

Εσύ έχεις δεχθεί ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά;

Έχω αντιμετωπίσει κακοποιητικές συμπεριφορές στην καριέρα μου. Όταν λέμε «κακοποιητικές συμπεριφορές», δεν εννοούμε πάντα σεξουαλικού περιεχομένου, αν και έχω υποστεί και τέτοιες. Κυρίως όμως έχω έρθει αντιμέτωπη με λεκτική βία και φωνές. Όμως δεν είχα ούτε τη δύναμη ούτε το θάρρος ούτε το κουράγιο να βγω και να μιλήσω όπως τόσοι άνθρωποι, τους οποίους θαυμάζω, θυματοποιήθηκα μέσα σε αυτές τις ιστορίες γιατί φοβήθηκα, με αποτέλεσμα η άμυνα μου να είναι διαφορετική.

Πηγή:Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved