Η Βίκυ Λέανδρος έγραψε βιβλίο μαγειρικής και έγινε best seller
Showbiz

Η Βίκυ Λέανδρος έγραψε βιβλίο μαγειρικής και έγινε best seller

Η Βίκυ Λέανδρος έχει τον αριστοκρατικό αέρα της γυναίκας που έχει ζυμωθεί στους καλλιτεχνικούς κύκλους του εξωτερικού

Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και έχοντας εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη, συγκαταλέγεται δικαίως στους λεγόμενους κλασικούς καλλιτέχνες. Η τελευταία της επιτυχία, όμως, δεν σχετίζεται με το τραγούδι αλλά με τη συγγραφή ενός βιβλίου- και μάλιστα μαγειρικής. Είναι γραμμένο στα γερμανικά, περιλαμβάνει ελληνικές συνταγές και έχει ήδη γίνει best seller της Amazon στις γερμανόφωνες χώρες.

Μητέρα τριών παιδιών, του Λέανδρου, της Μιλάνας και της Σάντρας, η διάσημη ερμηνεύτρια έχει εμφυσήσει στην οικογένεια της την αγάπη της για την Ελλάδα και τα νόστιμα πιάτα της. Παλαιότερα η ίδια είχε πει στη δημοσιογράφο Μαρία Λεμονιά: «Την ελληνική γλώσσα έμαθα να τη μιλώ στο σπίτι μου, το ίδιο έκανα κι εγώ με τα παιδιά μου. Στο σπίτι μου υπήρχε και υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Γνωρίζουμε την κουλτούρα του τόπου μας και μαγειρεύουμε ελληνικά φαγητά. Η οικογένεια είναι δεμένη κατά τα ελληνικά πρότυπα. Μέχρι και σήμερα σε αργίες και γιορτές μαζευόμαστε όλοι και τους μαγειρεύω». Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα για το βιβλίο που σε λίγους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, «Αγαπώ τη μαγειρική από παιδί. Έμαθα να μαγειρεύω από τη γιαγιά και τον πατέρα μου και στη συνέχεια χάρη σ' εμένα έμαθαν να μαγειρεύουν και τα παιδιά μου. Ο γιος μου μαγειρεύει καταπληκτικά νέα ελληνική κουζίνα. Αυτό το βιβλίο προέκυψε την εποχή της καραντίνας και ήταν οικογενειακή υπόθεση.

Η κόρη μου η Σάντρα, που είναι ηθοποιός, επιμελήθηκε τα κείμενα και food styling και εγώ με τον γιο μας μαγειρέψαμε. Πρόκειται για κάτι που δημιουργήσαμε με μεράκι γι’ αυτό και πάει πολύ καλά. Συνδυάζω, δε, τις συνταγές με τις ιστορίες. Αφηγούμαι μαγειρικές ιστορίες από το παρελθόν, όπως αυτές με τη γιαγιά». Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να ολοκληρωθεί αυτό το βιβλίο, του οποίου ο τίτλος στα ελληνικά είναι «Αγαπώ τη ζωή». «Οι Γερμανοί είχαν την εντύπωση ότι όλο τον χρόνο τρώμε αρνί με σαλάτα. Ε, λοιπόν, αυτό ανατρέπεται καθώς παρουσιάζω 12 σαλάτες, 14 vegeterian πιάτα, ωραίες σούπες, όπως φασολάδα και φακές που πάντα μαγείρευα για τα παιδιά, τα εγγόνια μου και τους φίλους». Την εποχή που τα παιδιά της ήταν μικρά και εκείνη είχε σταματήσει να τραγουδά για κάποια χρόνια, η δημιουργία στην κουζίνα της έδινε χαρά. «Στο σπίτι μας στρώναμε καθημερινά τραπέζι για την οικογένεια και τους φίλους. Αυτή η ιεροτελεστία της συγκέντρωσης γύρω από το τραπέζι που έχουμε εμείς οι Ελληνες δεν συναντάται σε πολλούς λαούς».

Στο σπίτι της Βίκυς Λέανδρος διοργανώνονται συχνά βραδιές με όμορφο art de la table, απίθανες γεύσεις και συζητήσεις για την τέχνη, την πολιτική και τις κοινωνικές καταστάσεις. «Όλο αυτό είναι ένα μέρος της ζωής μου. Η μαγειρική δεν είναι απλά μια διασκεδαστική διαδικασία, αλλά και μια απόλαυση. Να φανταστείς, στον γάμο της κόρης μου της Σάντρας είχα μαγειρέψει για 90 άτομα», θυμάται. Η Μαρία Λεμονιά την ρώτησε για την αγαπημένη της σπεσιαλιτέ και εκείνη της ανεφερε πολλά πιάτα - ανάμεσα τους τις γαρίδες σαγανάκι με μπαχαρικά, αλλά και τον μουσακά και μάλιστα σε νέα βερσιόν. «Ο μουσακάς με φακές τους έχει ξετρελάνει όλους. Στο βιβλίο θα ανακαλύψετε το μυστικό της νοστιμιάς του», είπε η Βίκυ Λέανδρος στο περιοδικό Gala.

Διαβάστε επίσης:

Βίκυ Λέανδρος: «Δεν είχα ποτέ ανασφάλεια με την καριέρα μου»

Βίκυ Λέανδρος: «Ο κόσμος με άκουγε με προσοχή…»

Βίκυ Λέανδρος: «Χάρηκα πολύ όταν η Σάντρα μου ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved