Συγκινεί το flashback της Γκερέκου για το πρώτο Πάσχα χωρίς τον Τόλη Βοσκόοπουλο στην Κέρκυρα
Showbiz

Συγκινεί το flashback της Γκερέκου για το πρώτο Πάσχα χωρίς τον Τόλη Βοσκόοπουλο στην Κέρκυρα

Αυτές οι μέρες ήταν πάντα ξεχωριστές για την οικογένεια του Τόλη Βοσκόπουλου. Δεν περνούσε Πάσχα που να μη βρεθούν στην Κέρκυρα και να μη συμμετάσχουν στο ντόπιο έθιμο των μπότηδων, των πύλινων κανατών που ρίχνουν από τα μπαλκόνια του Λιστόν λίγο μετά την πρώτη Ανάσταση. 

Φέτος, όμως, είναι η πρώτη χρονιά που η απουσία του Τόλη Βοσκόπουλου είναι πιο "εκκωφαντική" από κάθε άλλη φορά.

Η τελευταία γυναίκα της ζωής του, Άντζελα Γκερέκου και η κόρη τους Μαρία, αν και βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κέρκυρα δεν μπορούν να ξεχάσουν εκείνες τις όμορφες στιγμές που ζούσαν οικογενειακώς. Είναι αδύνατο να μην γυρίσουν τον χρόνο πίσω για να θυμηθούν αυτές τις τόσο όμορφες αναμνήσεις που είχαν.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, που έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο της μουσικής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών στις 19 Ιούλιου βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη τις δύο γυναίκες που τον λάτρεψαν και λάτρεψε και εκείνος.

Σχεδόν κάθε χρόνο οι τρεις τους περνούσαν όμορφες στιγμές στο εξοχικό τους σπίτι στην Κέρκυρα, με την ηθοποιό να φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια για τις γιορτές. Ωραίες στιγμές στο νησί με όλα τα έθιμα, γευστικά εδέσματα και πάνω όλα ωραίες οικογενειακές στιγμές.

Για τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Άντζελα Γκερέκου το Πάσχα είχε ιδιαίτερη σημασία!

Το ζευγάρι λάτρευε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην Κέρκυρα, από την οποία και κατάγεται η Άντζελα Γκερέκου. Το Μεγάλο Σάββατο, η Κέρκυρα ξυπνά νωρίς. Στις 6 το πρωί, στην Παναγία των Ξένων, μια εντυπωσιακή τρίκλιτη βασιλική Επτανησιακού ρυθμού, γίνεται η αναπαράσταση του σεισμού που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση. Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 12μμ, οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους.

Αυτό ακριβώς το έθιμο και τις μαγικές στιγμές που περνούσαν κάθε χρόνο από το μπαλκόνι στο Λιστόν έφερε στη μνήμη της η Άντζελα Γκερέκου και ανέσυρε από το συρτάρι της παλιές φωτογραφίες από εκείνες τις ευτυχισμένες μέρες. Δείτε τις παρακάτω:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved