Στέφανος Δάνδολος: Αποκάλυψε την πηγή έμπνευσής του για το μυθιστόρημα «Φλόγα και έρωτας»
Showbiz

Στέφανος Δάνδολος: Αποκάλυψε την πηγή έμπνευσής του για το μυθιστόρημα «Φλόγα και έρωτας»

Ο Στέφανος Δάνδολος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για το μυθιστόρημά του "Φλόγα και έρωτας", το οποίο και πραγματεύεται τον έρωτα της Κυβέλης με τον Γιώργο Παπανδρέου. 

Το μυθιστόρημα, την ερχόμενη σεζόν, πρόκειται να ζωντανέψει στις οθόνες μας, μέσα από μια σειρά 12 επεισοδίων, η οποία και θα προβληθεί από την ΕΡΤ1.

Ο Στέφανος Δάνδολος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό "Τηλεθεατής" και μίλησε σχετικά με την νέα σειρά, την οποία και θα παρακολουθήσουμε την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν μέσα από την ΕΡΤ1 μέσα σε 12 επεισόδια. Ο συγγραφέας αποκάλυψε την έμπνευσή του για το μυθιστόρημα "Φλόγα και έρωτας", το οποίο και πραγματεύεται η σειρά, ενώ παράλληλα έδωσε και όλες τις λεπτομέρειες για τη σχέση της Κυβέλης και του Γιώργου Παπανδρέου.

Η ανεξερεύνητη ερωτική ιστορία της Κυβέλης και του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν το κίνητρο για να γράψετε το μυθιστόρημα;

«Και όχι μόνο η ερωτική τους ιστορία. Υπήρξαν δύο άνθρωποι που σημάδεψαν την Ελλάδα του 20ού αιώνα, ο καθένας με τον τρόπο του, και ήθελα να ανιχνεύσω την άλλη τους πλευρά, τη θνητή τους υπόσταση».

Γοητευτικό το πάντρεμα της ιστορίας με τη μυθοπλασία;

«Το να παντρέψεις την έμπνευση σου με την ιστορική αλήθεια, ανεβάζει το δείκτη δυσκολίας και καθιστά το εγχείρημα ακόμα πιο ενδιαφέρον στα μάτια σου. Η προσήλωση στη λεπτομέρεια, η αρχιτεκτονική που πρέπει να διέπει την πλοκή, το γεγονός ότι οφείλεις να βουτήξεις βαθιά στην εποχή με σεβασμό και δέος, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όλα αυτά είναι στοιχεία που με ελκύουν στη μακρά πορεία δημιουργίας ενός τέτοιου μυθιστορήματος. Γιατί το βιβλίο μιλάει και για το μεγάλο ταξίδι της Ελλάδας μέσα στον 20ό αιώνα, και για το μυθικό ζευγάρι Κυβέλης - Παπανδρέου, αλλά και για τους μικρούς καθημερινούς ήρωες που έτυχε να πλαισιώσουν αυτό το ταξίδι.

Κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα την ιδιωτική τους ζωή;

«Τόσο η Κυβέλη όσο και ο Γεώργιος Παπανδρέου βρέθηκαν από νωρίς στη ζωή τους εκτεθειμένοι στα φώτα του δημοσίου ενδιαφέροντος, οπότε προσπάθησαν να προφυλάξουν την προσωπική τους ζωή. Ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, κάτι που ήταν
και επιβεβλημένο, αν σκεφτεί κανείς ότι για αρκετά χρόνια μοιράζονταν μια παράνομη σχέση, αφού κανείς από τους δύο δεν είχε πάρει διαζύγιο. Εκείνος ήταν ένας ανερχόμενος πολιτικός, εκείνη ένα καλλιτεχνικό σύμβολο της χώρας».

Η μοναξιά ήταν το τίμημα αυτού του έρωτα;

«Κυρίως από την πλευρά της Κυβέλης, που, ως γυναίκα και καλλιτέχνιδα, είχε περισσότερες ανασφάλειες από εκείνον. Γενικά, θεωρώ ότι η μοναξιά είναι το τίμημα των ανθρώπων που γράφουν ιστορία. Γιατί πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δημόσια εικόνα τους και στην εικόνα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Κι αυτό δεν συμβαίνει πάντα χωρίς κόστος».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved