Η ΕΡΤ δίνει τα χέρια με Μιμή Ντενίση και Στέφανο Δάνδολο
Media

Η ΕΡΤ δίνει τα χέρια με Μιμή Ντενίση και Στέφανο Δάνδολο

Το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς έχει αρχίσει να «χτίζει» η ΕΡΤ1 δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ελληνικές σειρές.

Η σεζόν που διανύουμε έχει θετικό πρόσημο για τη δημόσια τηλεόραση, καθώς τα στελέχη επένδυσαν στη μυθοπλασία και είδαν τα ποσοστά τηλεθέασης να ανεβαίνουν. Θέλοντας, λοιπόν, να συνεχίσουν την ίδια πορεία, οι ιθύνοντες έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για το νέο πρόγραμμα, που θα βγει στον αέρα από τον Σεπτέμβριο του 2022. Η ΕΡΤ έχει δώσει τα χέρια με τη Μιμή Ντενίση προκειμένου να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, σε μία σειρά τεσσάρων επεισοδίων, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και ξεχώρισε για τις προδιαγραφές της.

Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης, τον Σεπτέμβριο του 2022, η εν λόγω συνεργασία σίγουρα θα συζητηθεί. Μία ακόμη δουλειά που ετοιμάζεται στη δημόσια τηλεόραση είναι η μεταφορά του μυθιστορήματος «Φλόγα και άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου. Τη διασκευή του σεναρίου θα υπογράψει η Ρένα Ρίγγα, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η εξαιρετική Ρέινα Εσκενάζυ. Πρόκειται για μια παραγωγή στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν τεράστια ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης, ανάμεσα σε αυτούς οι Κατερίνα Λέχου, Αργύρης Πανταζάρας, Αρης Λεμπεσόπουλος (θα υποδύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (θα ενσαρκώσει την Κυβέλη), Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Η σειρά θα αποτελείται από δώδεκα επεισόδια, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα στη Χίο.

Οσον αφορά στην υπόθεση, για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1920, όταν καταφθάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο και αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός, που θα αναδειχθεί τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. Ομως, οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια. Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» κείτεται στο φέρετρο του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα, αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας...

Πηγή:ΤύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved