Τελευταία εξέλιξη: Ελεύθερος με αναστολή ο Δημήτρης Λιγνάδης
Showbiz

Τελευταία εξέλιξη: Ελεύθερος με αναστολή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με αναστολή θα γίνει η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από λίγες ώρες καθώς κρίθηκε ένοχος για δύο από τους 4 βιασμούς για τους οποίους κατηγορούνταν. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από συνολικά 31 συνεδριάσεις έριξε αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση κατά την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος δικάστηκε με τις κατηγορίες τεσσάρων βιασμών αφήνεται ελεύθερος καθώς όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο λόγω πρότερου βίου παίρνει αναστολή για την ποινή των 12 χρόνων που του επιβλήθηκαν.



Η απόφαση ελήφθη με 4-3 πλειοψηφία με τρεις ενόρκους να μειοψηφούν στην επιθυμία τους να παραμείνει στις φυλακές ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

«Ντροπή σας, έχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών» άρχισαν να φωνάζουν στο δικαστήριο κάποιοι που άκουσαν την απόφαση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αφήνεται ελεύθερος με όρους. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η έξοδός του από τη χώρα ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα. Επίσης χρειάζεται να καταβάλλει εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία ένοχος για 2 βιασμούς

Να θυμίσουμε ότι λίγη ώρα πριν ο Δημήτρης Λιγνάδης άκουγε την ετυμηγορία του δικαστηρίου κατά την οποία κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο μετά από σχεδόν τρεις ώρες, αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών. Η ενοχή του έρχεται χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τις δυο υποθέσεις βιασμού 17χρονων αγοριών και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά πλειοψηφία καθώς η πρόεδρος, μια σύνεδρος και ένας ένορκος είχαν την άποψη ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή 11 ετών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved