Λένα Παπαληγούρα: «Πιστεύω πολύ στις μεγάλες ανατροπές της ζωής»
Showbiz

Λένα Παπαληγούρα: «Πιστεύω πολύ στις μεγάλες ανατροπές της ζωής»

Στον «Γυάλινο κόσμο», το αντιπροσωπευτικότερο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, που σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική, πρωταγωνιστεί φέτος η Λένα Παπαληγούρα.

Η ηθοποιός ερμηνεύει τον σπαρακτικό ρόλο της Λόρα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και μέσα από αυτόν τον θρυλικό ρόλο βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας θέλει να φωνάξει στον θεατή πως δεν χρειάζεται να βρίσκεται καθηλωμένος στα προβλήματά του, αλλά να σηκωθεί και να σπρώξει μακριά τα εμπόδια.

«Το έργο μιλάει για τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Η Λόρα είναι η κόρη της οικογένειας, που έχει ένα μικρό πρόβλημα στο ποδαράκι της και μια δυσκολία στο περπάτημα. Θεωρητικά, δεν είναι σπουδαίο πρόβλημα, αλλά για εκείνη φαντάζει τεράστιο. Κι αυτό την αναγκάζει να είναι κοινωνικά αποκλεισμένη.

Τέτοιες εποχές έργα που έχουν να κάνουν με τέτοια θέματα πρέπει να επικοινωνούν με τον κόσμο. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να δούμε και τη ματιά αυτών των προσώπων. Να ακουστεί δυνατά π φωνή τους.

Με συγκινεί πολύ το εύθραυστο του χαρακτήρα της Λόρα. Και ταυτόχρονα μου αρέσει η δυνατότητα που δίνεται από τον συγγραφέα ότι, αν αυτό το πρόσωπο ήταν μεγαλωμένο κάπου αλλού, θα μπορούσε να ανθίσει.

Ενώ εδώ είναι ένα πρόσωπο που μαραίνεται εξαιτίας του περιβάλλοντός του και των τραυμάτων που έχει. Είναι εύθραυστη όσο και τα γυάλινα ζωάκια της», ανέφερε.

Το έργο είναι ένας ύμνος ενάντια στη μοναξιά, τις δυσλειτουργικές σχέσεις στην οικογένεια, αλλά και τα προβλήματα που σε απομακρύνουν από τον κόσμο, καθιστώντας σε ανήμπορο να ακολουθήσεις τα όνειρά σου - θέματα βαθιά υπαρξιακά και πολύ σύγχρονα. Ωστόσο, οι ήρωες περιμένουν μια ανατροπή, που θα τους οδηγήσει στην ευτυχία, κάτι το οποίο έχει ζήσει πολλές φορές η Λένα Παπαληγούρα.

«Πιστεύω πολύ στις μεγάλες ανατροπές της ζωής. Μια φοβερή φράση στο έργο λέει: “Είναι αυτό το κάτι που περιμένουμε σε όλη μας τη ζωή και γι’ αυτό μόνο ζούμε”. Αυτή η φράση δείχνει ότι όλοι περιμένουμε την ανατροπή για να αλλάξει η ζωή μας. Είναι και θέμα τύχης, αλλά νομίζω ότι κι εμείς οδηγούμε πολλές φορές τα πράγματα που μας αφορούν.

Εγώ δεν περίμενα ποτέ ότι θα είμαι ευτυχισμένη και ερωτευμένη με έναν άνθρωπο, ούτε ότι θα κάνω παιδιά, ούτε ότι θα παίξω στην Επίδαυρο. Δηλαδή, η ζωή με έχει κατά πολύ ξεπεράσει σε όσα περίμενα. Δεν περίμενα ότι θα συμβούν όλα αυτά στη ζωή μου», αποκάλυψε στη Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved