Μυρσίνη Λοΐζου: «Δε μου λείπει ο Λοΐζος να πάω σπίτι να τον βρω. Μου λείπουν όσα δεν έζησα μαζί του»
Showbiz

Μυρσίνη Λοΐζου: «Δε μου λείπει ο Λοΐζος να πάω σπίτι να τον βρω. Μου λείπουν όσα δεν έζησα μαζί του»

Τη Μυρσίνη Λοΐζου δεν θα τη δεις εύκολα σε παρέες, καλλιτεχνικές και μη, ή να σκορπίζεται σε κενές δημόσιες σχέσεις.

Η κόρη του Μάνου Λοΐζου παραχώρησε συνέντευξή με αφορμή την συναυλία που θα γίνει στην Τεχνόπολη στις 16 Σεπτεμβρίου, στην οποία 30 νέοι καλλιτέχνες θα διασκευάσουν μοναδικά και πρωτότυπα τα πιο αγαπημένα τραγούδια του εμβληματικού τραγουδοποιού.

Πώς κρίνετε το ότι τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται συχνά – πυκνά από τραγούδια του πατέρα σας; Οφείλεται μήπως στο ότι ο Λοΐζος παραμένει καλλιτεχνικά άφθαρτος και ακέραιος;

Οι νέοι τον μαθαίνουν και το αγαπούν. Ίσως τους είναι οικείος άνθρωπος με την ειλικρίνεια του και την καθαρότητα του.

Στο πλαίσιο γνωριμίας των νέων με το έργο του, γίνεται κι αυτή η συναυλία στην Τεχνόπολη;

Ακριβώς. Θα συμμετάσχουν 30 καλλιτέχνες από 20 ετών ο μικρότερος. Όταν ήμουν στην εταιρεία, που σας έλεγα, και σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε, αποφασίσαμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα υπό έκδοσιν:

Τα ανέκδοτα τραγούδια του σε στίχους Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι συναυλίες στο «Ολύμπια», οι δύο συναυλίες που έγιναν στην Κύπρο με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά και τον Απόστολο Ρίζο – φέτος ένιωσα πιο πολύ σαν γιορτή παρά το ότι έχω χάσει τον πατέρα μου εδώ και 40 χρόνια. Μια γιορτή που κρατάει ακόμα.

Η συναυλία γίνεται ως προπομπός του δίσκου;

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει την ημέρα της συναυλίας. Μία μέρα πριν την επέτειο του θανάτου του Λοΐζου, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τι περιλαμβάνει το αρχείο του Λοΐζου;

Κυρίως ηχογραφήσεις από πρόβες του. Οι κασέτες ψηφιοποιήθηκαν στο στούντιο της ΜΙΝΟΣ και στείλαμε στον Θανάση Παπακωνσταντίνου τα έξι – εφτά δικά του τραγούδια, τα οποία δουλεύει αυτόν τον καιρό. Ευτυχώς που έχω να κάνω και με τον Θανάση!

Ευτυχώς που ο Λοΐζος μου άφησε τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεννοούμαι μαζί του. Προτιμώ έναν καλλιτέχνη που μιλάει στις συναυλίες του για απεργούς πείνας και καταγγέλλει παιδοβιασμούς και που μαζεύει μάλιστα χιλιάδες κόσμου!

Και τα είχατε όλα αυτά τα χρόνια στο αρχείο σας τα κομμάτια;

Το υλικό αυτό το είχε στα χέρια της η πρώην σύζυγος του Λοΐζου, η Δώρα Σιτζάνη. Κάποια στιγμή, όταν πέθανε η Σιτζάνη, μου παρέδωσε το υλικό ο αδερφός της, το πήγα στη ΜΙΝΟΣ και ψηφιοποιήθηκε. Αυτή είναι η ιστορία του ανέκδοτου υλικού, που όσο ζούσε η Σιτζάνη, το κρατούσε, μα ούτε και λεφτά δεν ήξερε να βγάλει για τον εαυτό της.

Τι περίπτωση κι αυτή η Δώρα Σιτζάνη.

Τι να έκανε κι αυτή…Μπήκε σ’ ένα κόσμο με Λευτέρη Παπαδόπουλο και τάχα μου υψηλού επιπέδου διανόηση. Ήταν σκληρός εκείνος ο κόσμος και πιστεύω ακράδαντα πως ο Λοΐζος δεν ήταν έτσι.

Υπήρχε ματσίλα και σεξισμός θέλετε να πείτε;

Αυτό ακριβώς, αλλά ο Λοΐζος δεν ήταν έτσι, επαναλαμβάνω. Τις αγαπούσε πολύ τις γυναίκες. Να, ας πούμε, δεν γνωρίζω αν ο πατέρας μου είχε γκέι φίλους. Το χιούμορ με την παρέα του εκείνα τα χρόνια εμπεριείχε μια ματσίλα.

Με τον πατέρα σας, πάντως, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έγραψε το «Δεν θα ξαναγαπήσω» για τον Καζαντζίδη.

Απορούμε με πολλά τραγούδια του Λευτέρη! Και πολύς άλλος κόσμος απορεί, νομίζω, μετά από τόσα χρόνια. Πιστεύω πως κάποια στιγμή μπορώ να μιλήσω κι εγώ όπως θέλω, όχι μόνο εκείνος.

Ζήσατε πολύ με τη Μάρω Λήμνου, τη μητέρα σας, έτσι δεν είναι;

Ναι, πολύ. Δυστυχώς μέχρι τα 37 μου…Σε διπλανά διαμερίσματα, αλλά ήταν δεσποτικός άνθρωπος, παρεμβατικός. Ως το τέλος της ζωής της, μιλούσε για το πώς την άφησε ο Μάνος Λοΐζος. Της είχε κοστίσει πολύ. Δυστυχώς για όλους μας και για την αλήθεια του πράγματος, εφόσον η ζωή συνεχιζόταν κανονικά για εκείνη.

Aν εμφανιζόταν, θα έκανε την ίδια καριέρα;

Νομίζω πως όχι, αλλά σίγουρα δεν θα ξεπουλιόταν. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η στάση του, αλλά ξέρω ποια δεν θα ήτανε! Μη γελιόμαστε, ο ίδιος θα ήταν, ανεξαρτήτως καριέρας. Ο Λοΐζος δεν έβγαλε λεφτά όσο ζούσε. Πιο πολλά λεφτά ήρθαν σε μένα, ως κληρονόμος του, παρά στον ίδιο.

Υποθετική ερώτηση: Φεύγετε τώρα από δω, γυρνάτε στο σπίτι σας και βλέπετε τον Μάνο Λοΐζο να σας περιμένει στην πολυθρόνα, στα 85 του χρόνια. Αναρωτιέμαι τι θα του λέγατε, τι κουβέντα θα κάνατε.

Πολύ ωραία ερώτηση, αλλά με πολύ δύσκολη απάντηση. Είναι πολύ όμορφο σαν εικόνα τώρα που το σκέφτομαι. Θα τα έκανα πάνω μου, όχι από φόβο, αλλά από χαρά.

Σας λείπει ακόμα;

Δεν μου λείπει να πάω σπίτι και να τον βρω, δεν μου λείπει για να μου πει κάτι να με βοηθήσει στη ζωή μου. Μου λείπουν κάτι τεράστια κομμάτια που δεν έζησα μαζί του, που δεν συνυπήρξαμε.

Πηγή:Documento

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved