Ποιος Παπαδόπουλος: Βασίλης Κολοβός: ««Προβληματίστηκα σοβαρά γι’ αυτόν τον ρόλο»
Showbiz

Ποιος Παπαδόπουλος: Βασίλης Κολοβός: ««Προβληματίστηκα σοβαρά γι’ αυτόν τον ρόλο»

Ο Βασίλης Κολοβός είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς, με τεράστιο εύρος ρεπερτορίου στο θέατρο και σημαντικές συμμετοχές σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Τη φετινή σεζόν, μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη, επέστρεψε με έναν ρόλο-έκπληξη μέσα από την κωμική σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος;» του ΑΝΤ1, χαρίζοντάς μας μια απολαυστική ερμηνεία.

  • Πείτε μας για τον Θανάση Παπαδόπουλο. Τον κάνουμε πολύ χάζι αυτόν τον παππού.

«Προβληματίστηκα σοβαρά γι’ αυτόν τον ρόλο γιατί είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να πέσεις στη γραφικότητα ή να γίνεις ένας σαλιάρης λούμπεν γέρος που γκομενίζει. Τον ζύγισα καλά. Ο παππούς είναι ένας παλιός αγωνιστής με εξορίες και φυλακές, είναι μορφωμέvoς από σπουδαίους δασκάλους στα ξερονήσια. Είναι ενάντια στην εξουσία. Δεν μπορεί, λοιπόν, ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι τίποτα από τα δύο. Αγαπάει τη ζωή με τις ομορφιές της. Θαυμάζει την υπηρέτρια και της λέει:

«Ζωγραφιά μου, είσαι η χαρά του προλεταριάτου». Δεν το λέει με ερωτική διάθεση, αλλά γιατί είναι μια όμορφη και ευγενική παρουσία. Μάλιστα, στην πορεία η σχέση τους εξελίσσεται με πάρα πολύ τρυφερό τρόπο».

  • Δένεται, όμως, και με τα εγγόνια του ο παππούς.

«Ο παππούς καταλαβαίνει ότι οι τέσσερις γονείς είναι “λαλημένοι", είναι στον κόσμο τους. Δεν έχουν μέλλον. Το μέλλον είναι τα παιδιά και προσπαθεί να τους περάσει πράγματα. Τα επηρεάζει και θα τα επηρεάσει και στη συνέχεια και μάλιστα καθοριστικά, όπως διαφαίνεται, γιατί κάποια στιγμή σε μια κόντρα του παππού με τον Αρίστο, τα αγόρια θα πάρουν ανοιχτά θέση με τον παππού».

  • Πάντως, είναι περίπτωση χιουμορίστα και καλοπερασάκια.

«Έμαθε από τη ζωή ο παππούς ότι λίγα είναι τα σοβαρά θέματα στη ζωή, τα άλλα είναι αποτελεσμάτων κοινωνικών αντιθέσεων και συχνά λέει στα παιδιά “προσοχή στην ιδεολογία σας και στη ζωή σας". Έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του και είναι μεγάλος σε ηλικία, έχει περάσει τον μέσο όρο ζωή. Χαίρεται την κάθε μέρα και απολαμβάνει το κρασάκι του, ένα νόστιμο φαγάκι, μια ωραία παρέα, μια ακροθαλασσιά».

  • Και από τη σύνταξή του ζούσε και η οικογένεια του γιου του.

«Γι' αυτό έχουν και κόντρα. Όταν του λέει ο Γιάννης "εγώ δεν καταδέχομαι να δουλεύω για 30 ευρώ" του απαντάει “ναι, αλλά καταδέχεσαι να ζεις από τη σύνταξή μου και τα σαπούνια που φτιάχνει η γυναίκα σου". Λέει αλήθειες ο παππούς. Δεν χαρίζεται σε κανέναν. Και παρόλο που πάει κόντρα στη νύφη του, την εκτιμάει».

  • Πάντως, έχει νεανικό μυαλό.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έζησε τη ζωή του παππού και τους αγώνες του που να μην έχει νέα σκέψη».

Πάντως, είναι και ευπροσόρμοστος σε κάθε συνθήκη.

«Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όταν έχει περάσει από Ασφάλεια και εξορία, όλα είναι παράδεισος. Εδώ είμαστε, εδώ θα ζήσουμε».

  • Έχει και τη Ραφαέλα, το κομπιούτερ του έξυπνου σπιτιού, που του κάνει τη ζωή δύσκολη.

«Θέλει να τη βρει και να την τσακίσει, αλλά του λένε, για να μην κάνει τη ζημιά, ότι είναι μια πολύ ωραία γυναίκα. Κάνει πίσω. Δεν είναι δυνατόν να φερθεί άσχημα σε γυναίκα».

  • Οι χώροι αυτοί είναι στουντιακοί ή πρόκειται για πραγματική βίλα;

«Η επιλογή είναι σωστή. Διάλεξαν μια βίλα τεράστια και απρόσωπη, τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά στην ιδεολογία των ανθρώπων που μιλάνε μόνο για μπίζνες και κέρδη», είπε ο Βασίλης Κολοβός στο tv 24.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved