Παπαγεωργίου για Κιμούλη: «Ας δούμε πώς αντιδρά το κοινό, τι έχεις να καταλογίσεις;»
Showbiz

Παπαγεωργίου για Κιμούλη: «Ας δούμε πώς αντιδρά το κοινό, τι έχεις να καταλογίσεις;»

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου που φέτος ερμηνεύει τον μονόλογο «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το #MeToo αλλά και για τον Γιώργο Κιμούλη.

Πώς είδατε το κίνημα #MeToo;

Δεν μπορώ να πω ότι ήξερα για βιασμούς... Η άσκηση εξουσίας είναι που υπάρχει πάντα. Ο σκηνοθέτης συνήθως στα δικά μας τα θέατρα έχει παντοδυναμία την οποία εκμεταλλεύεται. Δεν υπάρχουν ομάδες. Εμείς πάντα ήμασταν 7-8 βασικά άτομα εδώ, ομάδα με τη Λήδα (σ.σ.: Πρωτοψάλτη κι εμένα. Κι αυτό το σχήμα δεν αφήνει περιθώρια για παντοδυναμίες ή άσκηση εξουσίας. Υπάρχει όμως. Αυτό που βγήκε στην επιφάνεια θα έλεγα πως ει αυτή η φοβερή εγωπάθεια της επόμενης γενιάς από τη δική μου - που τους επέτρεπε να λένε είμαστε οι καλύτεροι ηθοποιοί. Για εμάς ήταν απαγορευτικό να πεις κάτι για τον εαυτό σου - άσε τους άλλους να το πουν.

Όσο για το #MeToo, αν και δεν θέλω να μιλάω, έχω τόσο πολύ ενοχληθεί που έχει περιοριστεί στον καλλιτεχνικό χώρο, λες και δεν γίνεται στη δημοσιογραφία, στα νοσοκομεία... Η τριετία της καραντίνας μου άφησε μια πικρή γεύση σε ό,τι αφορά το #MeToo και σε ό,τι αφορά τους γιατρούς. Στο πρώτο φάνηκε το έλλειμμα πνευματικότητας του καλλιτεχνικού κόσμου. Στους γιατροί η έλλειψη σοβαρότητας - όταν αγόμαστε από την απόφαση κάθε πολιτικής εξουσίας, βάλε-βγάλε μάσκα, μπες μ σα-βγες έξω, κάνε-μην κάνεις εμβόλιο. Παίζονταν αποφάσεις στα ζάρια για πολιτικούς λόγους, οικονομικούς. Αλλά πιο πολύ με πείραξε η έλλειψη πνευματικότητας. Έχουμε χάσει την αξιολόγηση των εγκλημάτων, αν είναι εγκλήματα. Δεν είναι στην ίδια μοίρα ο Κιμούλης και ο Λιγνάδης».

Ο Κιμούλης επέστρεψε...

Ας μετρηθεί, ας δούμε πώς αντιδρά το κοινό. Τι έχεις να καταλογίσεις στον Κιμούλη; Τον δύσκολο χαρακτήρα; Κα ποιος αγνός χαρακτήρας θα έρθει να τον δικάσει; Δεν κατάλαβα.

Πηγή:Το Βημα

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved