Πηνελόπη Πιτσούλη: «Έχει φτάσει να είναι πλέον επίτευγμα ο γάμος των πολλών χρόνων»
Showbiz

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Έχει φτάσει να είναι πλέον επίτευγμα ο γάμος των πολλών χρόνων»

Η Πηνελόπη Πιτσούλη είναι η μαμά ή η γιαγιά που θα θέλαμε να έχουμε όλοι. Είναι η συνεργάτιδα που λατρεύουν όλοι οι άνθρωποι του χώρου της. Είναι η ηθοποιός που μετράει πάνω από 45 χρόνια στο επάγγελμα και το χαίρεται!

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι με δύο σίριαλ, ένα εβδομαδιαίο, το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» των Ρέππα Παπαθανασίου στο Mega και ένα καθημερινό, τον Πλάτανο στην ΕΡΤ 1, η αγαπημένη Πηνελόπη Πιτσούλη τρέχει και δεν φτάνει. Αλλά δεν λέει όχι ποτέ σε ωραίους ρόλους. Δείτε τι είπε για αυτή τη δημιουργική περίοδο της ζωής της...

Φέτος είστε στην τηλεόραση με δύο σίριαλ, φυσικά το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», που προβάλλεται για τρίτη σεζόν από τη δημόσια τηλεόραση, και το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» στο MEGA. Μιλήστε μας για τις δύο ηρωίδες σας.

Στο «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» υποδύομαι μια πεθερά... να μη σου τύχει! Εύχομαι να μην υπάρχουν πλέον τέτοιες στις ημέρες μας, αν και πολλοί μου λένε ότι δεν έχουν εκλείψει ακόμη οι παρεμβατικές πεθερές - και συνήθως είναι αυτές που έχουν μοναχογιό. Η ηρωίδα μου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας. Έχει μεγάλη αδυναμία στο γιο της και κριτικάρει συνέχεια τη νύφη της. Η Μάρμω πάλι, η ηρωίδα μου στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», είναι η σοφή του χωριού. Δυναμική, αποφασιστική, την ακούν και τη συμβουλεύονται όλοι.

Από αυτά που μου λέτε, θεωρώ ότι πιο κοντά στη δική σας προσωπικότητα είναι η Μάρμω...

Όχι, εγώ δεν είμαι αυστηρή και δεν ανακατεύομαι στη ζωή των άλλων.

Φαίνεται να έχετε όμως αυτήν τη σοφία που αναφέρατε.

Ίσως, γιατί βλέπω πλέον τα πράγματα από την οπτική της πείρας. Αυτή νομίζω ότι είναι η ομοιότητά μου με τη Μάρμω.

Έχετε κάνει λάθη στη ζωή σας;

Δεν νομίζω ότι έκανα λάθη καθοριστικά, τέτοια που να τα θυμάμαι για να μην τα επαναλάβω. Πολύ ήσυχα, πολύ βατά, πολύ νορμάλ την πηγαίνω τη ζωή μου. Ορθόδοξα, που λέμε. Μικρολάθη όλοι κάνουμε. Λάθη όμως που να έχουν στιγματίσει τη ζωή μου πιστεύω ότι δεν έχω κάνει.

Αδυναμίες έχετε;

Φυσικά και έχω. Την εξής μία: την οικογένειά μου

Είστε ένας πολύ σταθερός άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο ότι με το σύζυγό σας είστε 57 χρόνια μαζί και αγαπημένοι.

Πράγματι, περάσαμε το μισό αιώνα και συνεχίζουμε.

Είναι πολύ γλυκό και συγκινητικό αυτό.

Έχει φτάσει να είναι πλέον επίτευγμα ο γάμος των πολλών χρόνων. Το να είσαι τόσα πολλά χρόνια με κάποιον εξαρτάται από το πόσο εκτιμάς και σέβεσαι το σύντροφό σου και αντίστοιχα πόσο σε εκτιμά και σε σέβεται εκείνος. Και πάνω από όλα, πρέπει πρώτα να τον βλέπεις ως φίλο και μετά ως σύντροφο. Να μιλάς μαζί του. Βεβαίως, ο γάμος δεν είναι ένας ανθόσπαρτος βίος. Έχει τις δυσκολίες του, τις αντιξοότητές του, τα πάνω του και τα κάτω του. Δεν πρέπει να στέκεσαι στα αρνητικά.

Είναι μια συνεχής μάχη ο γάμος;

Δεν θα την έλεγα μάχη, θα τη χαρακτήριζα «ποικιλόμορφη συμβίωση». Με μπουνάτσες και μποφόρια. Όπως άλλωστε είναι και η ί η ζωή. Αλλιώς τα νερά γίνονται λιμνάζοντα και από κάτω σχηματίζεται βούρκος.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ζευγάρι για να καταφέρει να αντέξει στο χρόνο;

Όπως προείπα, να εκτιμά ο ένας τον άλλο, να τον σέβεται και πάνω από όλα να είναι φίλοι. Να αντιμετωπίζουν το καθετί παρεΐτσα. Να μη ρίχνει ο ένας στον άλλο την ευθύνη για τις κακοτοπιές που μπορεί να έρθουν.

Πηγή: 7 μερες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved