Νίκος Γαλανός: Ο ρόλος στη Γη της Ελιάς, η ζωή του και η κατά 30 χρόνια νεότερη σύντροφός του
Showbiz

Νίκος Γαλανός: Ο ρόλος στη Γη της Ελιάς, η ζωή του και η κατά 30 χρόνια νεότερη σύντροφός του

Αν υπάρχει ένας ακόμα ζωντανός θρύλος από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου που είναι ακόμα εν ενεργεία, είναι σίγουρα ο Νίκος Γαλανός ο οποίος έπαιξε δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής εκείνης. 

Τον απολαμβάνουμε ως Ισίδωρο στη Γη της Ελιάς και η αλήθεια είναι πως για ακόμα μία φορά μας έκανε να τον λατρέψουμε.

Ο Νίκος Γαλανός φυσικά και δεν χρειάζεται συστάσεις μιας και όλοι, λίγο ως πολύ γνωρίζουμε την τεράστια καριέρα που έχει διαγράψει.

Ο 77χρονος σήμερα ηθοποιός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νικόλαος Σουπιωνάς έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με έναν μικρό ρόλο στην ταινία "Οργή" το 1962 και ύστερα ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες, κυρίως τη δεκαετία του '70. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη βγήκε για πρώτη φορά στο θέατρο στο πλευρό της Τζένης Καρέζη στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ανάμεσα στις ταινίες που κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο του ήταν οι εξής: "Κραυγή" (1964), "Τα δάκρυα μου είναι καυτά" (1964), "Ο Ουρανοκατέβατος" (1965), "Η λεωφόρος του μίσους" (1968), "Πανικός" (1969) και "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα" (1969).

Στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι» το 1970 δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού και να αποκτήσει και εκείνος τους δικούς του θαυμαστές. Αξίζει να αναφέρουμε φυσικά τις ταινίες: "Ορατότης μηδέν" (1970), "Ο Αστραπόγιαννος" (1970), "Η Αλίκη Δικτάτωρ" (1972), ενώ η ταινία "Η αμαρτία της ομορφιάς" το 1972 του χάρισε την απόλυτη αναγνώριση.

200909290938540.9350_NIKOS_GALANOS_1772009.jpg

Δύο γάμοι και κανένα παιδί

«Τον πρώτο μου γάμο τον έκανα όταν ήμουν 18 χρόνων, ανήκω σε μια γενιά που ο γάμος ήταν θεσμός. Εμείς το θέλαμε, ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί και μετά από πέντε μήνες γάμου χωρίσαμε” και πρόσθεσε πως ντύθηκε για δεύτερη φορά γαμπρός στα 35 χρόνια του» είχε πει ο ίδιος ο Νίκος Γαλανός για την προσωπική του ζωή τονίζοντας τους λόγους που ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει ποτέ παιδιά.

«Δεν ξέρω αν ήθελα παιδιά. Η καθημερινότητα μου πάντα ήταν απλή, δεν την παίρνω τόσο στα σοβαρά. Την δουλειά μου, όμως, την αντιμετωπίζω σοβαρά, όπως (σ.σ. θα κάνω) και για ένα φιλικό μου πρόσωπο η για μια σχέση μου. Αλλά την καθημερινότητα και τα “πρέπει” της καθημερινότητας, τα κλισέ της κοινωνίας δεν τα θέλω» είχε πει ενώ σε άλλη του συνέντευξη είχε επισημάνει: «Δεν μου έχει λείψει να έχω ένα παιδί. Δεν έπιασα ποτέ τον εαυτό μου να σκέφτεται «να είχα οικογένεια και να μεγαλώνω παιδιά». Πάντα μου άρεσε να ήμουν ελεύθερος κι έτσι να λειτουργώ, όπως μου έρχεται, χωρίς υποχρεώσεις».

Από το 2016 ο Νίκος Γαλανός είναι σε σχέση με την κατά τριάντα χρόνια νεότερή του Έλενα Σαγανά. Από κοινού έχουν αποφασίσει να κρατήσουν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια θα τους δει κανείς, κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις και πρεμιέρες να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved