Μανώλης Μαυροματάκης: «Ασφαλώς έχει και τον εγωισμό της η υποκριτική»
Showbiz

Μανώλης Μαυροματάκης: «Ασφαλώς έχει και τον εγωισμό της η υποκριτική»

Ο Μανώλης Μαυροματάκης σπούδασε στο Πολυτεχνείο αλλά ακολούθησε μια τελείως διαφορετική πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση.

Ο ίδιος μιλά για όλα σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

«Ηθοποιός γίνεσαι επειδή κάτι έχεις πάθει, επειδή κάτι σου λείπει. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ηθοποιός γίνεσαι επειδή θέλεις να σε αγαπούν. Μπορεί. Δεν διαφωνώ. Αλλά δεν μπορεί να είναι μονάχα αυτό. Δεν το δέχομαι. Ως ηθοποιός σίγουρα δεν είσαι ο κήρυκας της αλήθειας, αυτό είναι σαφές. Από την άλλη μεριά, μου φαίνεται αδιανόητο να βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή και να ασχολείσαι μόνο με τον εαυτό σου. Εκεί πάνω δεν είσαι, ας πούμε, για να θεραπεύεσαι! Είσαι επειδή ενσαρκώνεις έναν αγωγό σημαντικών πραγμάτων» τόνισε.

Υποκριτική και εγωισμός Και ο εγωισμός; «Ασφαλώς έχει και τον εγωισμό της η υποκριτική. Για να είσαι ηθοποιός πρέπει ως έναν βαθμό να θρέφεις τον εγωισμό σου, δεν γίνεται και διαφορετικά, δεν μπορείς να τον σκοτώσεις εντελώς! Ωστόσο, το ζήτημα είναι πώς διαχειρίζεσαι τις ανθρώπινες αδυναμίες σου.

mavromatakis2.webp

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που η εικόνα, ο αυτοθαυμασμός και η αυτοπροβολή επισκιάζουν τα πάντα. Όλα σε σπρώχνουν να βγεις έξω και να καταπιείς τους άλλους. Το θέατρο όμως παραμένει μια άλλη ιστορία, πιο συνεργατική.

Αυθεντική επιτυχία είναι οι δημιουργικές συναντήσεις με τους άλλους σε μια εποχή που, επίσης, επικρατεί απελπιστική απελπισία, που οι άνθρωποι δεν συγχρωτίζονται και που, όταν ενδοσκοπούν, το κάνουν μόνο και μόνο για να βάλουν, άκουσον άκουσον, τα όριά τους! Κοιτάξτε, θα έπρεπε να διψάμε για το μοίρασμα, γιατί εκεί είναι η χαρά, και στο θέατρο και στη ζωή», υπογράμμισε ο Μανώλης Μαυροματάκης.

«Εμένα μου αρέσει πολύ η λέξη παρηγοριά, τι όμορφη λέξη! Και αυτή είναι, πιστεύω, η δουλειά της τέχνης, να παρηγορεί τους ανθρώπους, να τους υπενθυμίζει δηλαδή ότι, ακόμη και μες στη στενοχώρια, ακόμη και μες στη χυδαιότητα, υπάρχουν πράγματα μέσα τους από τα οποία μπορούν να κρατηθούν για να αντέξουν. Το θέατρο είναι κατεξοχήν πολιτικό επειδή η λειτουργία του είναι διττή και υπαρξιακή, ατομική και συλλογική, στρέφεσαι προς τα μέσα με απώτερο σκοπό να βρεθείς μαζί με τους άλλους. Εξ ου και μια χώρα πρέπει να στηρίζει το θέατρό της, κυρίως σε περιόδους που η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει» κατέληξε ο Μανώλης Μαυροματάκης στο Βήμα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved