Γιώργος Καραμίχος: Η νέα σειρά της ΕΡΤ και τα... σοβαρά ερωτήματα
Showbiz

Γιώργος Καραμίχος: Η νέα σειρά της ΕΡΤ και τα... σοβαρά ερωτήματα

Ο Γιώργος Καραμίχος παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλα.

Η βαθιά συγκινητική σειρά «Έρημη χώρα» που πρόκειται να βγει στη μικρή οθόνη την επόμενη σεζόν από την ΕΡΤ, τα ουσιαστικά διλήμματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι στην προσωπική μας διαδρομή, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν στη συνέντευξη αυτή.

  • Μια καινούργια σειρά έρχεται στην ΕΡΤ τη νέα σεζόν με εσάς σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πείτε μας δυο λόγια για αυτήν.

«Έρημη χώρα» είναι ο τίτλος της νέας μίνι σειράς και είναι παραγωγή της NEEDaFIXER, που υπέγραφε και τη «Μια νύχτα του Αυγούστου». Αυτός ήταν και ο πρώτος λόγος για να πω το «ναι». Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Γκικαπέππα, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί πολύ λίγο -σε ένα επεισόδιο του Γιούγκερμαν, αλλά είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που ξέρει να δουλεύει με ηθοποιούς, και αυτός ήταν ο δεύτερος λόγος για να είμαι στη σειρά – ο τρίτος, εξίσου βασικός, ήταν η ΕΡΤ.

  • Τι αφορά η υπόθεση;

Πρόκειται για τη βαθιά συγκινητική ιστορία ενός κοριτσιού, της Εύας, το οποίο επιβαίνει στο αυτοκίνητο που εμπλέκεται σε τροχαίο και στοιχίζει τη ζωή και των δύο γονιών του. Το κορίτσι πάσχει από αλαλία, που σημαίνει πως, όταν βρίσκεται κάτω από στρες, χάνει την ικανότητα του λόγου. Την υπόθεση αναλαμβάνει μια κοινωνική λειτουργός, που θα την υποδυθεί η Δανάη Σκιάδη, η οποία έχει και εκείνη τα δικά της θέματα.

Αναζητώντας την καλύτερη λύση, απευθύνεται στον εισαγγελέα ανηλίκων, τον οποίο υποδύομαι εγώ, και μαζί ψάχνουν να βρουν με ποιον θα μείνει το κορίτσι. Έχει εν ζωή έναν παππού, από την πλευρά του πατέρα της, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Εκείνος, ύστερα από πολλά ατυχήματα, έχει καταλήξει ένας αγροίκος ρατσιστής που ζει απομονωμένος. Θα τον υποδυθεί ο Γιώργος Κέντρος και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της συνεργασίας μας, καθώς έχουμε πολλά χρόνια να βρεθούμε στη δουλειά. Την ίδια ώρα, το παιδί το διεκδικούν και οι γονείς της μητέρας που ήταν Ρουμάνα. Και αυτοί όμως δεν κουβαλούν την καλύτερη ιστορία!

1675186487984-792688135-KARAMIXOS-5.jpg
  • Ακούγεται πολύ συγκινητικό...

Υποθέτω ότι οι θεατές θα νιώσουν ό,τι ένιωσα κι εγώ διαβάζοντας το σενάριο: το φοβερό βάρος της σωστής απόφασης! Τι είναι πιο σωστό να γίνει για ένα παιδί... Το εμπιστεύεσαι σε έναν άγνωστο με περίεργη συμπεριφορά -επικίνδυνη για κάποιους ή το αφήνεις στη μοίρα μιας δομής με όσα ακούστηκαν τελευταία; Όλα αυτά τα διλήμματα βασανίζουν το ρόλο μου, ο οποίος έχει και τους δικούς του δαίμονες.

Στην προσωπική του ζωή, προσπαθεί με τη γυναίκα του να αποκτήσουν παιδί. Όλα σε αυτή την ιστορία περιστρέφονται γύρω από ένα παιδί. Ποιοι κάνουν παιδιά; Γιατί αυτοί που τα κάνουν δεν τα προσέχουν πάντα; Γιατί αυτοί που θέλουν ένα παιδί και φαινομενικά αξίζουν να έχουν δεν έχουν τελικά; Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα όλων μας. Γεννηθήκαμε. Ήξεραν οι γονείς μας γιατί μας έκαναν; Μας ήθελαν πραγματικά; Το αισθανόμασταν αυτό όταν ήμασταν μικροί; Πολύ βαθιά ερωτήματα για όλους μας.

  • Στην προσωπική σας ζωή, μπήκατε ποτέ στη συνθήκη ενός ερωτήματος τόσο σοβαρού;

Πολύ συχνά. Και όχι μόνο για μένα, αλλά και για άλλους γύρω μου, είπε ο Γιώργος Καραμίχος στο 7 Μέρες TV.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved