Άρης Σερβετάλης: «Κι εγώ απορώ γιατί τους κάνει εντύπωση η σχέση μου με τη θρησκεία»
Showbiz

Άρης Σερβετάλης: «Κι εγώ απορώ γιατί τους κάνει εντύπωση η σχέση μου με τη θρησκεία»

Ο Άρης Σερβετάλης παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη σε εβδομαδιαία εφημερίδα και μίλησε για πολλά και διάφορα.

Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σχέση του με τη θρησκεία ενώ αναρωτιέται και ο ίδιος γιατί σε κάποιους κάνει τόσο τρομερή εντύπωση όταν μιλάει γι΄αυτή.

  • Στον «Άνθρωπο του Θεού υποδυθήκατε τον Άγιο Νεκτάριο, βρεθήκατε στην ίδια ταινία μετον Μίκι Ρουρκ. Σας έκανε να σκεφτείτε πιο έντονα τις διεθνείς παραγωγές, την εργασία στο εξωτερικό;

Ευχαρίστως, θα το έκανα, ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Όμως όταν η γλώσσα που μιλάς σε μια ταινία δεν είναι η καθημερινή σου γλώσσα, νομίζω ότι υπάρχει δυσκολία. Για μένα δεν είναι το ίδιο να παίζω σε άλλη γλώσσα.

  • Τα 9 στα 10 άρθρα που σας αφορούν εστιάζουν στο θέμα της θρησκείας. Γιατί πιστεύετε ότι η σχέση σας με αυτήν κάνει τόση εντύπωση;

Κι εγώ απορώ. Μιλάω για την ύπαρξη του Θεού και για την Ορθοδοξία, που είναι η επίσημη θρησκεία της χώρας μας δεν λέω ότι είμαι μορμόνος ή ότι πιστεύω σε κάτι που δεν έχει ακούσει ποτέ άνθρωπος!

  • Βλέπουμε ότι η Εκκλησία, μέσω του κόμματος Νίκη, θα συμμετάσχει ενεργά πλέον στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Συμφωνείτε με αυτό ή είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι τα όρια μεταξύ Εκκλησίας και κράτους πρέπει να είναι διακριτά;

Εκκλησία δεν είναι μόνο ο κλήρος και η ιεραρχία των κληρικών. Περιλαμβάνει καιτον κλήρο και τους πιστούς τους λεγάμενους«λαϊκούς». Είναι το σύνολο των ανθρώπων που πιστεύουν στον Θεό, είναι σημαντικό να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

Το βρίσκω λογικό κάποιοι που είναι πιστοί ή μέλη της Εκκλησίας ως ορθόδοξοi χριστιανοί, να θέλουν να μπουν σε μια διαδικασία στο πολιτικό σύστημα, στο πολίτευμα, στη Βουλή. Φυσιολογικό μού φαίνεται. Το να αγωνίζεσαι πνευματικά για κάτι δεν αποκλείει το να θέλεις να μπεις και στην πολιτική με πρακτικό τρόπο. Να μην είσαι κληρικός όμως. Αν είσαι κληρικός δεν είναι να πολιτεύεσαι, αν είσαι λαϊκός όμως γιατί όχι;, είπε ο Άρης Σερβετάλης στη Real Life.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved