Οι επώνυμοι μία «γροθιά» για τα ζώα που εγκαταλείπουν στις πυρκαγιές και την καταστροφή της φύσης
Showbiz

Οι επώνυμοι μία «γροθιά» για τα ζώα που εγκαταλείπουν στις πυρκαγιές και την καταστροφή της φύσης

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε τόσα πολλά σημεία της χώρας και στο διάβα τους εξαφανίζουν τα πάντα... 

Καμένη γη, στάχτη και αποκαΐδια, νεκρά ζώα, νεκρή φύση... Είναι ό,τι έχει αφήσει πίσω της κάθε φωτιά που έχει ξεσπάσει και μόνο θλίψη και πόνο έχει αφήσει πίσω της.

Μπροστά σε αυτή την καταστροφή κανείς δεν μπορεί αμέτοχος. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει. Oι ζημιές ανυπολόγιστες, όχι μόνο υλικές αφού κάηκαν σπίτια και περιουσίες που χρόνια πάσχιζαν κάποιοι για να αποκτήσουν και να συντηρήσουν. Η καταστροφή που συντελείται στη φύση είναι πραγματικά ανυπολόγιστη και μάλιστα σε μία κρίσιμη καμπή για τον πλανήτη ολόκληρο.

Η Ιωάννα Παππά, θέλοντας να εκφράσει δημόσια τη θλίψη της για ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες ώρες, σε τόσα πολλά και διαφορετικά πύρινα μέτωπα, ανέβασε μία πραγματικά συγκλονιστική φωτογραφία με έναν γεμάτο από εγκαύματα σκύλο και το εξής σχόλιο: «Πόσο λάθος...».

ioanna-pappa.jpg

Δαδακαρίδης: «Θλίψη και πάλι θλίψη»

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο οποίος από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέχρι και σήμερα, διατηρεί χαμηλό προφίλ ως καλλιτέχνης, θέλησε να εκφράσει τους προβληματισμούς του για την οικολογική καταστροφή που συντελείται:

«Στο τέλος της ημέρας που θα έχουν καεί όλα ακριβώς όπως πέρυσι και του χρόνου θα έχουμε μέση θερμοκρασία 50 βαθμούς κελσίου να ξαναποστάρουμε αυτό για την κλιματική αλλαγή… Πέρυσι ακριβώς τα ίδια και ένα μέτρο προφύλαξης δεν πήραμε… Δεν μιλάω πολιτικά. Μιλάω ως πολίτης νομίζω ότι ζω την μέρα της μαρμότας πολυεπίπεδα… Και πραγματικά και τηλεοπτικά μιλάμε για τον άνεμο και όχι για τα μέτρα προφύλαξης. Θλίψη και πάλι θλίψη και μας φταίνε τα οικόπεδα που δεν καθαρίστηκαν. Όχι το ότι δεν στηρίξαμε παραπάνω το πυροσβεστικό μας σώμα. Μια ζωή στο Repeat. Στα πόσα δέντρα καμμένα παίρνουμε δώρο ένα air condition;»

dadakaridis.jpg

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα της επικαιρότητας που στο άκουσμά τους αποτελούν από μόνα τους «γροθιά στο στομάχι», η Κατερίνα Καινούργιου ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, παρακινώντας όποιον μπορεί να βοηθήσει:

katken.jpg

Πιο πρακτική εμφανίζεται σε ποστ της στο Instagram η Ελευθερία Καρναβά, το κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από το GNTM πριν από μερικά χρόνια. Το μοντέλο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζώα που απειλούνται από τις καταστροφικές φωτιές έγραψε σε ανάρτησή της: «Για μεταφορά και απεγκλωβισμό ζώων μεγάλου αριθμού από καταφύγια με φορτηγά καλέστε… 2131364020

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι έει ανοίξει για να υποδεχτεί τα ζώα σε ανάγκη».

elena-karnava.jpg

Στα μέτωπα των φωτιών που έχουν ξεσπάσει από χθες βρέθηκε η Μαίρη Μηλιαρέση η οποία έχει αποδείξει πόσο ευαισθητοποιημένη είναι σε τέτοια θέματα, ειδικά όταν πρόκειται για ανυπεράσπιστα ζώα.

Με το βαν του Συλλόγου Φροντίδας Αδέσποτων ζώων του Δήμου Γλυφάδας όπου δραστηριοποιείται η ηθοποιός και παρουσιάστρια, βρέθηκε στα σημεία όπου κινδύνευαν ζώα και με κάθε τρόπο προσπάθησε και κατάφερε να απομακρύνει πολλά πριν καούν ζωντανά!

361349663_1691511244700643_2396525321496883250_n.jpg
361939892_813858450187977_6628103134887909386_n.jpg

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved