Πάνος Χαρίτος: «Το δελτίο δεν είναι μόνο κάποια on τα οποία διαβάζεις από ένα μόνιτορ»
Showbiz

Πάνος Χαρίτος: «Το δελτίο δεν είναι μόνο κάποια on τα οποία διαβάζεις από ένα μόνιτορ»

Ο Πάνος Χαρίτος εκτός από παρουσιαστής ήταν επί χρόνια δεινός ρεπόρτερ, ενώ έχει διακριθεί και για το πολεμικό ρεπορτάζ.

«Δημοσιογραφικά, το ρεπορτάζ είναι το Α και το Ω. Από το ρεπορτάζ ξεκινούν όλα και στο ρεπορτάζ τελειώνουν. Το ρεπορτάζ το έχω κρατήσει και είναι κάτι που το έχω εμπεδώσει, το έχω αγαπήσει. Φαίνεται αυτό όταν βγαίνω έξω με ένα μικρόφωνο και την κάμερα, είμαι στο στοιχείο μου.

Όταν κάνω μια συνέντευξη, είτε είναι στο στούντιο, είτε στον δρόμο, είτε σε μια εμπόλεμη ζώνη, είναι κάτι το οποίο το βιώνω, με γεμίζει, με ευχαριστεί. Αντιστοίχως όλο αυτό μπορεί να χωρέσει και σε ένα δελτίο ειδήσεων.

Το δελτίο δεν είναι μόνο κάποια on τα οποία διαβάζεις από ένα μόνιτορ παρουσιάζοντας τις ειδήσεις. Πρέπει να δώσεις και χρώμα και αυτό το δίνεις με το ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ αποτελούν και τα πρόσωπα που θα κάνεις μια συνέντευξη, αναδεικνύοντας τα θέματα.

Όταν άφησα το ρεπορτάζ του δρόμου, όταν άφησα τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια παλαιότερα ή την κεντρική Αφρική, αρκετά πιο πριν, για να πάω σε ένα διαφορετικό ρεπορτάζ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν μπορώ να πω ότι έκλεισα την πόρτα σε πράγματα που έκανα στο παρελθόν.

Ήταν εντελώς διαφορετικά αυτά που έκανα, ο τρόπος με τον οποίο τα βίωνα, οι συνθήκες, αλλά νομίζω ότι όλα αυτά αποτυπώνονται στον χαρακτήρα, του ανθρώπου, τα κουβαλάει, και μέσα από αυτά αναδεικνύει και τη δουλειά, όποια κι αν είναι αυτή. Είτε βρίσκεται σε ένα στούντιο με φώτα απέναντί του, είτε έξω στον δρόμο, στις φωτιές, οι οποίες καίνε αυτή τη στιγμή, ή οπουδήποτε αλλού», λέει ο Πάνος Χαρίτος στη Real News.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved