Σταματίνα Τσιμτσιλή: H εξομολόγηση για την ψυχοθεραπεία και το ταξίδι της... αυτοβελτίωσης
Showbiz

Σταματίνα Τσιμτσιλή: H εξομολόγηση για την ψυχοθεραπεία και το ταξίδι της... αυτοβελτίωσης

Για την ψυχοθεραπεία που απαιτήθηκε να κάνει μετά την απώλεια του πατέρα της αλλά και το ταξίδι της αυτοβελτίωσης που δεν τελειώνει ποτέ, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Έχετε κάνει ψυχοθεραπεία;

Βέβαια έχω κάνει σε μια δύσκολη για μένα περίοδο, όταν «έφυγε» ο μπαμπάς μου από τη ζωή, και με βοήθησε πάρα πολύ. Είχα την τύχη να πέσω σε μια πολύ σωστή και καλή ψυχοθεραπεύτρια, η οποία, όταν ολοκληρώσαμε έναν κύκλο συνεδριών, μου είπε η ίδια «Σταματίνα, αυτό που είχαμε να κάνουμε μαζί το ολοκληρώσαμε. Τώρα μπορείς να προχωρήσεις μόνη σου και, αν χρειαστείς κάτι, επανέρχεσαι». Ακούω διάφορους ανθρώπους που κάνουν δέκα ή δώδεκα χρόνια ψυχοθεραπεία. Εγώ μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερα με τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριάς μου τότε να καταλάβω ουσιαστικά πράγματα και να πάρω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Έπειτα ξεκίνησε και το ταξίδι της αυτοβελτίωσης, που δεν έχει σταματήσει ως σήμερα και με έχει βοηθήσει πολύ.

stam_tsimtsili_357510116_18375613747053648_1587949724113482723_n.jpg

Θα θέλατε να μιλήσετε για αυτό το ταξίδι;

Είναι μια συνεχής προσπάθεια, πιστεύω πως δεν τελειώνει ποτέ. Δυστυχώς τα ερεθίσματά μας στη ζωή είναι τέτοια, που δεν μας βοηθούν στο να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια. Η μέθοδος της αυτοβελτίωσης είναι πολύ της μόδας αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο περισσότερος κόσμος όμως έχει μια εσφαλμένη αντίληψη για αυτήν καθώς πιστεύει ότι κάνοντας μαθήματα αυτοβελτίωσης ή θετικής σκέψης σχεδόν αμέσως θα αποκτήσει τη σχέση και τη δουλειά των ονείρων του ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί. Αυτό είναι μια ουσιαστική μετατόπιση του πώς είσαι, του πώς σκέφτεσαι και αφού το πετύχεις έρχονται τα αποτελέσματα.

stam_tsimtsili_356385820_3575337462678364_6255426244582685297_n.jpg

Τι άλλαξε στη ζωή σας με τα μαθήματα αυτοβελτίωσης;

Πριν ήμουν ένας άνθρωπος που με την πρώτη δυσκολία αγχωνόταν και έκανε άσχημα σενάρια. Έμαθα πια να βλέπω τις δυσκολίες σαν προκλήσεις για να πάω παραπέρα, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το κάθε πρόβλημα, το κάθε εμπόδιο που καλούμαι να αντιμετωπίσω είναι στην πραγματικότητα ένας ακόμα τρόπος για να γίνω καλύτερη, να εξελιχθώ. Άλλαξα το σκεπτικό μου. Έλεγξα πολύ τον παρορμητισμό μου, αλλά και την ένταση που ενδεχομένως να είχα ορισμένες φορές. Θεωρώ επίσης πως με βοήθησε πολύ στο να γίνω καλύτερη μαμά.

Πηγή 7 μέρες tv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved