Θοδωρής Κατσαφάδος: « Υποκλίνομαι στη δύναμη και στο ταλέντο της Μαρίας Κίτσου»
Showbiz

Θοδωρής Κατσαφάδος: « Υποκλίνομαι στη δύναμη και στο ταλέντο της Μαρίας Κίτσου»

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος, φέτος το καλοκαίρι, περιοδεύει με την αρχαία τραγωδία «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, κρατώντας τον ρόλο του παιδαγωγού.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξή του για τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα των αρχαίων κειμένων, τη συνεργασία του με τη Μαρία Κίτσου και τον Φάνη Μουρατίδη αλλά και για την απόφαση της κόρης του να ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της στην υποκριτική τέχνη.

6011_THODORIS_KATSAFADOS_14102022.jpg

Φέτος το καλοκαίρι, κάνετε περιοδεία με την παράσταση «Μήδεια». Πώς προέκυψε η συνεργασία; Τον χειμώνα έπαιζα στην παράσταση «Dogville» στο θέατρο Νέος Ακάδημος και μου έγινε πρόταση από τον επιχειρηματία Μάρκο Τάγαρη και από τη σκηνοθέτιδα της «Μήδειας», Λέα Μαλένη, να συμμετέχω σε αυτή την τραγωδία. Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ το αρχαίο δράμα, είπα αμέσως το «ναι». Είναι ένα είδος θεάτρου που το αγαπάω πολύ, το υπηρετώ χρόνιά και το σέβομαι.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τραγωδίες...

Ναι, η υπόθεση αφορά τη Μήδεια, μία βάρβαρη γυναίκα, που σκότωσε τον αδελφό της και παράτησε τη χώρα της, γιατί ερωτεύτηκε τον Ιάσονα. Τον ακολούθησε στην Κόρινθο και έκανε οικογένεια μαζί του. Στη συνέχεια, όμως, εκείνος κάποια στιγμή την εγκαταλείπει για να παντρευτεί τη Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά Κρέοντα. Το μένος, ο θυμός και η απογοήτευση την οδηγούν σε οριακά σημεία, θέλοντας να εκδικηθεί τον Ιάσονα, οργανώνει τον θάνατο του Κρέοντα και της Γλαύκης και αργότερα φτάνει στο απίστευτο σημείο να τον τιμωρήσει σκοτώνοντας και τα παιδιά τους.

kitsou-maria.jpg

Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Μαρία Κίτσου και τον Φάνη Μουρατίδη;

Εξαιρετική. Η Μαρία Κίτσου είναι μία ηθοποιός που αγαπάω και θαυμάζω πολύ. Σπανίζουν τέτοιοι ηθοποιοί. Στην παράσταση δεν χορταίνω να τη βλέπω! Υποκλίνομαι στη δύναμη και στο ταλέντο της. Είναι ένα υποκριτικό «ηφαίστειο». Κάθε μέρα παλεύει με τον ρόλο για να ερμηνεύσει σωστά αυτό που της έχει ανατεθεί. Ο Φάνης είναι από τους πιο αγαπημένους μου συναδέλφους και τον αγαπάω πάρα πολύ. Είναι υπέροχος ηθοποιός και άνθρωπος. Μάλιστα, έχουμε φιλική σχέση και χαίρομαι που συνεργαζόμαστε σε αυτή τη δουλειά.

201702231408420.3092_KOYLI_KATSAFADOS_22022017.jpg

Τηλεοπτικά, θα σας δούμε στη σειρά «17 κλωστές» στην COSMOTE TV. Πώς αισθάνεστε για αυτή τη δουλειά;

Υπέροχα, γιατί είναι θαυμάσια δουλειά. Βρέθηκα στα Κύθηρα για περίπου έναν μήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της σειρά . Μάλιστα, συνέπεσαν με τις πρόβες της «Μήδειας» και χαίρομαι που πρόλαβα να τα καταφέρω. Η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσαφούλια, είναι εξαιρετική. Το σίριαλ αποτελείται από 6 επεισόδια, που βασίζοντα στο βιβλίο του Πάνου Δημάκη και το σενάριο υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Συνεργάζομαι με ταλαντούχους συναδέλφους, όπως ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Πάνος Βλάχος, που ερμηνεύει έναν κατά συρροή δολοφόνο που έζησε στα Κύθηρα το 1907.

Πηγή: Mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved