Πιέρρος Ανδρακάκος: «Κινδύνεψε η ζωή μου, ξύπνησα μετά από ένα μήνα στη εντατική»
Showbiz

Πιέρρος Ανδρακάκος: «Κινδύνεψε η ζωή μου, ξύπνησα μετά από ένα μήνα στη εντατική»

Για το βαθύ νόημα της σειράς «Ο πρώτος από εμάς», για το σοκαριστικό ατύχημα που είχε, στα 19 του και άλλαξε άρδην τη φιλοσοφία της ζωής του αλλά για την επί ένα μήνα παραμονή του στην εντατική, μίλησε ο σκηνοθέτης ης σειράς, Πιέρρος Ανδρακάκος.

Τι σε ενέπνευσε να σκηνοθετήσεις το «Πρώτος από εμάς», μία τόσο ιδιαίτερη σειρά, που ακροβατεί ανάμεσα στα συναισθήματα, υπό την έννοια ότι είναι ούτε μία ατόφια κωμωδία ούτε ένα κλασικό δράμα.

«Είναι αυτό το ενδιάμεσο που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, που είναι μέσα στη ζωή. Πόσες φορές έχεις πάει σε μία κηδεία και γελάς; Έτσι κι εδώ, μέσα σε ένα πολύ επώδυνο και σοβαρό συμβάν οι άνθρωποι συνεχίζουν να γελούν, να ερωτεύονται, να προσπαθούν να ζήσουν. Στην πραγματικότητα, κι εμείς, ως κοινό, όταν βλέπουμε μία νέα σειρά, μία ταινία, κάπως ψάχνουμε συμβουλές ζωής. Η σειρά έχει αυτό το στοιχείο, βλέπεις τους σύγχρονους ήρωες. Είναι ένα σύγχρονο και αληθινό σίριαλ. Λείπει πολύ αυτή η προσέγγιση στην Ελλάδα. Αυτή η σειρά βαδίζει στα μονοπάτια του «Ταμάμ», που είχα δημιουργήσει πριν από μερικά χρόνια. Έχει συγκίνηση, γέλιο, αλήθεια».

o-protos-apo-emas.jpg

Ουσιαστικά μιλά για την ιστορία του Αλκή, ο οποίος και αποτελεί το συνδετικό κρίκο μίας παρέας έξι ανθρώπων. Ο ίδιος ασθενεί σοβαρά και μέσα σε αυτό το γεγονός αντιλαμβάνεται ότι οφείλει να προλάβει να ζήσει πράγματα πριν φύγει από τη ζωή.

«Παρόλο που ο ίδιος είναι ψυχολόγος και, θεωρητικά, το έχει αντιληφθεί αυτό, η κατάσταση επιταχύνει την ανάγκη και τη θέλησή του και μέσα από τις πράξεις του μοιράζεται με τους φίλους του αυτή τη φιλοσοφία. Στα 20 σου νομίζεις ότι θα ζήσεις για πάντα. 'Οταν όμως φτάνεις 40- 45 σκέπτεσαι «δεν έχουμε πολύ καιρό» Η ασθένεια του Αλκή πυροδοτεί αντιδράσεις στις ζωές όλων. Προσπαθούν να βρουν τον αληθινό τους εαυτό».

Ουσιαστικά, η μία ηρωίδα τα φτιάχνει με τον κολλητό της και ταυτόχρονα και όλοι οι υπόλοιποι της παρέας «ξεβολεύονται»

«Είναι ένας μεγάλος έρωτας. Ουσιαστικά βγαίνουν όλοι από τη ζώνη της ασφάλειας που σου δίνει το να ζεις σε μία νόρμα, το να ζεις σε αυτό που περιμένει η κοινωνία από σένα. Οι ήρωες προσπαθούν να βρουν τον αληθινό τους εαυτό, και αυτό είναι κάτι που θεωρώ ότι όλοι πρέπει να το κάνουμε».

pierros-(1).jpg

Πόσα επεισόδια είναι το «Ο πρώτος από εμάς»;

«Η σειρά είναι 60 επεισοδίων. Θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα».

Θα κλείσει χαρμόσυνα ή με απώλεια του ήρωα;

«Δεν ξέρουμε ακόμη. Παίζουν και οι δύο περιπτώσεις. Είναι ανοιχτό το τέλος. Θα δείξει. Εγώ είμαι πάντα υπέρ του happy end, αλλά η ζωή δεν έχει πάντα χαρούμενο τέλος. Ό,τι και να συμβεί, όμως, θα υπάρξει μία νέα αρχή για όλους τους ήρωες».

pierros-(2).jpg

Έχει συμβεί στη δική σου προσωπική διαδρομή να ασθενήσει ένας δικός σου άνθρωπος και μέσα από τη διαδρομή της ασθένειάς του να αλλάξει δραστικά και η προσωπική σου αντίληψη για τη ζωή;

«Συνέβη σε εμένα. Στα 19 μου είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Κινδύνεψε η ζωή μου. Ξύπνησα έπειτα από ένα μήνα στην εντατική. Από τότε βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Έχω χάσει επίσης φίλους και διάφορους ανθρώπους στο πέρασμα του χρόνου. Εγώ θεωρώ ότι κάθε τέτοιο γεγονός που συμβαίνει οφείλει να σου δείχνει ότι πρέπει να ζεις τη ζωή σου στο έπακρο», εξομολογείται σε συνέντευξή του στο περιoδικό 7 μέρες tv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved