Σόνια Θεοδωρίδου στο gossip-tv: Η πρώτη επέτειος με τον τρίτο σύζυγό της και το όνειρο για ένα Όσκαρ
Showbiz

Σόνια Θεοδωρίδου στο gossip-tv: Η πρώτη επέτειος με τον τρίτο σύζυγό της και το όνειρο για ένα Όσκαρ

Μία από τις μεγαλύτερες φωνές της χώρας μας στην Όπερα είναι η Σόνια Θεοδωρίδου η οποία έχει τραγουδήσει με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως. 

Η Ελληνίδα υψίφωνος από τη Βέροια η οποία έκανε τα όνειρά της μέχρι σήμερα πραγματικότητα, χαίρεται τη ζωή, είναι ερωτευμένη με τον τρίτο σύζυγό της, δείχνει να είναι στην πιο δημιουργική φάση της καριέρας της και στοχεύει ακόμα και σε ένα Όσκαρ, γιατί τα όνειρα δεν έχουν προφανώς ταβάνι! Ειδικά αν πρόκειται για μία τόσο σπουδαία καλλιτέχνη όπως είναι η Σόνια Θεοδωρίδου η οποία μιλάει αποκλειστικά στο gossip-tv με αφορμή δύο σπουδαίες εμφανίσεις της, η μία εκ των οποίων θα γίνει σύντομα στο Ηρώδειο...

Ετοιμάζετε σπουδαία πράγματα για το άμεσο μέλλον καλλιτεχνικά. Μιλήστε μας γι’ αυτά…

Πάντα αυτά που ετοιμάζω τους προσδίδω τον τίτλο «σπουδαία» γιατί, είτε μικρά είτε μεγάλα, απευθύνονται στον άνθρωπο. Και έτσι έχουν για μένα μεγάλη βαρύτητα. Όμως τα άμεσα καλλιτεχνικά μου σχέδια έχουν να κάνουν με δύο κοντσέρτα και μία ηχογράφηση.

Στις 12 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε σε μία σπουδαία εκδήλωση η 90η επέτειος της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Λουξεμβούργου και Ελλάδος, καθώς και η 30η επέτειος των εγκαινίων της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου στην χώρα μας. Το κοντσέρτο αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Προσεκλήθην επίσημα να τραγουδήσω και με τιμά πολύ αυτή η πρόσκληση.

Ενδιάμεσα ηχογραφώ ένα cd με ερωτικά τραγούδια με τον σπουδαίο κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο. Είναι μία καταπληκτική δουλειά, γεμάτη συναίσθημα και μουσική ωριμότητα.

Και στις 18 Σεπτεμβρίου Θα τραγουδήσω στο Ηρώδειο σε μία συναυλία την οποία διοργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός για το περιβάλλον, σε σύνθεση του Πασχάλη Τόνιου.

8782_SONIA_THEODORIDOY_1762023-(1).jpg

Τρία χρόνια πριν, στον ίδιο χώρο, αυτόν του Ηρωδείου, είχατε συνυπάρξει καλλιτεχνικά και με τον Σάκη Ρουβά που υπηρετεί ένα τελείως διαφορετικό είδος μουσικής από εσάς. Και ήταν πράγματι μία άψογη καλλιτεχνική συνύπαρξη. Θα κάνατε το ίδιο με κάποιον άλλον καλλιτέχνη που δεν ασχολείται με την κλασική μουσική;

Ναι, θα το έκανα, εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις που αρμόζουν, ώστε να είναι βέβαια άριστο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Τα αντίθετα με έλκουν. Πιστεύω πως μπορεί ο καθένας από τον χώρο του να συνυπάρξει και να δημιουργήσει μουσικές εκπλήξεις υψηλής ποιότητας.

201509061410260.0728_SONIA_THEODORIDOY_SAKIS_ROYVAS_592015.jpg

Με τον Σάκη Ρουβά την περίοδο της συνεργασίας τους.

Προσφάτως κάνατε κριτική για το έργο «Νόρμα» που ανέβηκε στο Ηρώδειο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Κάλλας γράφοντας σε post σας στα social media πως θα τρίζουν τα κόκαλά της. Εκτός από το γεγονός ότι δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις, έχετε δείξει πολλές φορές πως εκτιμάτε ιδιαίτερα τον Μάριο Φραγκούλη ο οποίος υπηρετεί και το ίδιο είδος μουσικής με εσάς…

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως στην ανακοίνωσή μου δεν αναφέρθηκα σε κανέναν καλλιτέχνη. Υπήρχαν πράγματα που μου άρεσαν και άλλα καθόλου. Θα ήμουν η τελευταία που θα έκρινα συναδέλφους μου ξέροντας η ίδια το πόσο δύσκολη είναι η τέχνη που υπηρετούμε. Αφού όμως με ρωτάτε ευθέως, το ίδιο ευθέως θα σας απαντήσω: Είναι θέμα αισθητικής του καθενός το πώς αντιλαμβάνεται ένα έργο. Π.χ. μου άρεσαν πολύ τα κοστούμια αλλά όχι η σκηνοθεσία. Μου άρεσε πολύ η σοπράνο που ερμήνευσε την Νόρμα αλλά βρήκα ακατάλληλη την Ανταλτζίζα στον συγκεκριμένο ρόλο. Όσο για τον Μάριο, πιστεύω πως πρόσφερε αυτό που μπορούσε. Όμως ως γενική εικόνα ήταν κατώτερη των προσδοκιών μου. Και πάλι, τονίζω, πως είναι η αυστηρά προσωπική μου γνώμη.

TOM_0701.jpg

Με τον σύζυγό της Δημήτρη Τσαγκρή, την ημέρα του πολιτικού τους γάμου πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

ndpphoto@gmail.com

Κλείσατε έναν χρόνο παντρεμένη με τον νέο σας σύζυγο. Είναι ο έγγαμος βίος όπως τον είχατε ονειρευτεί; Όπως τον αποζητούσατε γιατί πρόκειται για τον τρίτο, αν δεν κάνω λάθος, γάμο σας…

Όχι, δεν κάνετε λάθος. Είναι ο τρίτος γάμος. Αυτό που ονειρεύτηκα ήταν να είμαι με έναν καλό, τίμιο και ενδιαφέροντα άνθρωπο. Και τον βρήκα στο πρόσωπο του Δημήτρη.

Σε παλιότερη συνέντευξή σας, είχατε μιλήσει για τη διαφορά ηλικίας που έχετε με τον σύζυγό σας, σχεδόν απολογητικά. «Ο έρωτας και η αγάπη δεν υπολογίζει ούτε χρόνια, αλλά ούτε ηλικίες» είχατε πει μεταξύ άλλων. Συνεχίζει, πιστεύετε, να είναι ταμπού ακόμα κάτι τέτοιο στην ελληνική κοινωνία;

Δεν έκανα σκοπό της ζωής μου να παντρευτώ κάποιον νεότερό μου. Απλά έτυχε. Όσο ο άνθρωπος ζει αξιοπρεπώς, χωρίς να ενοχλεί κανέναν και χωρίς υπερβολές, όλα είναι αποδεκτά. Εξάλλου δεν έχουμε τεράστια διαφορά ηλικίας. Δεν νομίζω η κοινωνία μας να ασχολείται πια με τη διαφορά ηλικίας μεταξύ άνδρα γυναίκας. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε.

Έχετε έναν γιο που σας κάνει με κάθε του κίνηση ή επιλογή του περήφανη. Μιλήστε μας για εκείνον…

Όπως κάθε μάνα, έτσι και εγώ είμαι υπερήφανη για το παιδί μου. Κυρίως για το ότι βλέπω έναν άνθρωπο με χρυσή καρδιά, υπεύθυνο, έξυπνο, με σπάνιες αρετές.

9607_SONIA_THEODORIDOY_29062022.jpg

Είστε μητέρα, σύζυγος, ασταμάτητα εργαζόμενη γυναίκα, καλή μαγείρισσα, φιλάνθρωπη… Πότε η Σόνια Θεοδωρίδου κλείνει τον «διακόπτη» για να ξεκουραστεί; Δεν το έχετε ανάγκη;

Ξεκουράζομαι! Απλά ακολουθώ ένα αρκετά αυστηρό πρόγραμμα για να τα προλάβω όλα. Αγαπώ τη δουλειά μου και από το τραγούδι αντλώ ευτυχία, μου αρέσει να συγκεντρώνω φίλους σπίτι και να τους περιποιούμαι, είναι το δικό μου «ευχαριστώ» στη δική τους αγάπη και φροντίδα. Όσο για το φιλάνθρωπη, απλά προσφέρω όπου και όπως μπορώ στον συνάνθρωπό μου. Αυτό είναι το αυτονόητο στη ζωή μου.

Λίγοι καλλιτέχνες καταφέρνουν να κάνουν την καριέρα που έχετε ήδη διαγράψει εσείς στο κλασικό τραγούδι. Πιστεύετε ότι αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών απαιτήσεων που έχει το συγκεκριμένο είδος ή απλώς δεν υπάρχουν τέτοιες φωνές;

Η καριέρα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Θέλει να έχεις τύχη, επιμονή, υπομονή και σωστές σπουδές ,έξυπνες επιλογές... Εγώ είχα όλα τα παραπάνω και κάτι επιπλέον. Είχα την ακράδαντη πίστη στον εαυτό μου, στο ταλέντο μου και τις δυνατότητες που μου χάρισε η φύση. Μία όμορφη φωνή, μουσικό ένστικτο και διορατικότητα. Υπάρχουν πολλές όμορφες φωνές μα ο συνδυασμός όλων των παραπάνω κάνει τη διαφορά.

Ποιο είναι το όνειρο εκείνο που δεν έχετε καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσετε;

Θα ήθελα να συνεργασθώ με συνθέτες που γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο. Να παίξω σε ταινία και... να κερδίσω το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού!!! Σε εκπαιδευτικό επίπεδο θα ήθελα να δημιουργήσω μία τάξη τραγουδιού λαμπρών τραγουδιστριών (διδάσκω τραγούδι μόνο σε γυναίκες) με διεθνείς προδιαγραφές.

201509061414510.9908_SONIA_THEODORIDOY_592015.jpg

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Πρόσφατα εξελέγην πρόεδρος του Συλλόγου φίλων της οικίας Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη. Στις δραστηριότητες του συλλόγου συγκαταλέγονται ένας διαγωνισμός για νέους καλλιτέχνες, η ίδρυση ενός μουσικοκινητικού τμήματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και ένας χώρος με δημιουργικές δράσεις για μονογονεϊκές οικογένειες, για γυναίκες άνεργες που θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα καλλιτεχνήματά τους. Θα συνεχίσω να κάνω τα κοντσέρτα μου, να δίνω Master classes τραγουδιού. Ηγούμαι μίας γυναικείας χορωδίας με το όνομα ΠΟΛΫΜΝΙΑ και αυτό είναι μία υπέροχη εμπειρία. Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να καλέσω και άλλες γυναίκες που τους αρέσει το ομαδικό τραγούδι. Σε προσωπικό επίπεδο θα εξακολουθώ να είμαι στη διάθεση αυτών που έχουν την ανάγκη μου και να γεύομαι το θείο δώρο της ζωής που μου χαρίστηκε, καθημερινά.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved