Πάνος Σταθακόπουλος: Οι σπουδές στην Ιερατική Σχολή, οι φιλίες και η καταγωγή
Showbiz

Πάνος Σταθακόπουλος: Οι σπουδές στην Ιερατική Σχολή, οι φιλίες και η καταγωγή

Για τις σπουδές στην Ιερατική Σχολή, την σπουδαιότητα της φιλίας στη ζωής του αλλά για τη καταγωγή του, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Έχετε κάνει σπουδές στην Ιερατική Σχολή Τήνου. Σκοπεύατε να γίνετε κληρικός;

Όχι, αλλά μέσα στα χρόνια που βρισκόμουν εκεί μου πέρασε από το μυαλό αν θα μπορούσα. Όμως ακόμα και στην Ιερατική Σχολή, εγώ ασχολούμουν με το θέατρο, ανέβαζα παραστάσεις για τα παιδιά. Ήξερα δηλαδή από μικρός τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

stathakopoulos.jpg

Μείνατε πολλά χρόνια εκεί;

Έμεινα πέντε χρόνια στην Ιερατική Σχολή στην Τήνο, που ήταν αξέχαστα. Ακόμα έχω κρατήσει επαφές με τους συμμαθητές μου. Πλέον βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και με κάθε ευκαιρία τούς συναντάω. Χαίρομαι όταν κάνω περιοδείες, καθώς σε κάθε πόλη έχω και κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο. Την περιοδεία δεν τη βλέπω ως δουλειά, αλλά σαν μία εκδρομή για να δω τους φίλους μου τα καλοκαίρια. Δεν με κουράζει η δουλειά.

Τι είναι για εσάς η φιλία;

Υψίστης σημασίας έννοια. Είμαι άνθρωπος της φιλίας. Μου αρέσει να διατηρώ τις φιλικές μου σχέσεις. Έχω φίλους σε όλη την Ελλάδα. Επίσης διατηρώ άριστες σχέσεις με τους μαθητές που είχα στις δραματικές σχολές όπου δίδασκα. Μου αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο. Ακόμα και το σπίτι μου είναι ανοιχτό για όλους, γιατί έτσι έμαθα από την οικογένειά μου. Μεγάλωσα στην επαρχία και είχαμε ανοιχτό σπίτι και ανοιχτή καρδιά.

STATHAKOPOULOS-(1).jpg

Από πού είναι η καταγωγή σας;

Κατάγομαι από την Αρχαία Ήλιδα, που ήταν η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων για πάνω από μία χιλιετία. Επί έξι μηνές γίνονταν εκεί οι προκριματικοί Αγώνες. Ύστερα πήγαιναν μέσα από ένα μονοπάτι προς την Αρχαία Ολυμπία και εκεί διεξάγονταν οι τελικοί. Το σπίτι μου βρίσκεται λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο. Έχουμε και αρχαίο θέατρο του 4ου αιώνα π.Χ. με χωρητικότητα 7.000 ατόμων. Εκεί είχα τη χαρά και την τιμή να παίξω για πρώτη φορά το καλοκαίρι του '93, που ανεβάσαμε με το Εθνικό θέατρο την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» με την Άννα Συνοδινού. Ήταν πολύ συγκινητικό... Από τότε έχω παίξει πολλές φορές

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved