Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Σήμερα βομβαρδιζόμαστε από αγένειες, απρέπειες, λάθη…»
Showbiz

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Σήμερα βομβαρδιζόμαστε από αγένειες, απρέπειες, λάθη…»

Για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί «Αινιγματικές παραλλαγές» μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Θεατρικά επιστρέφετε με τις «Αινιγματικές παραλλαγές» στο θέατρο Βεάκη.

«Επιστρέφουμε για να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε πριν από έναν χρόνο ακριβώς. Οτι οι «Αινιγματικές παραλλαγές» δεν είχαν τελειώσει και ότι θέλαμε, γιατί είχαμε παίξει ένα πολύ μικρό κομμάτι παραστάσεων, να ταξιδέψουμε ξανά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο».

1675217294492-819568474-dadakaridis-1.jpg

Τι σας γοήτευσε περισσότερο σε αυτό το έργο;

«Οτι οι δύο άνδρες μιλούν με ανιδιοτέλεια για την αγάπη. Οτι ο χρόνος δεν υπάρχει. Αυτό δηλαδή που συνηθίζεται στις μέρες μας και όταν το βρίσκουμε είναι πολύ πολύτιμο και πραγματικά ουσιαστικό».

1675204079377-171258425-dadakaridis-1.jpg

Τι σημαίνει αγάπη για εσάς;

«Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ενσυναίσθηση. Να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον άνθρωπο που αγαπάς ή ερωτεύεσαι. Χρειάζεται όλοι μεταξύ μας να αλληλοστηριχθούμε λίγο περισσότερο. Δεν πρέπει να μας φταίνε τόσο πολύ οι άλλοι, αλλά να μας φταίει και ο εαυτός μας. Από αυτόν να ξεκινάει η αναζήτηση και αυτός να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τα περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα ουσιαστικό καλύτερο αύριο για όλους. Αν αύριο το πρωί ξυπνήσουμε και προσπαθήσουμε όλοι για όλους με έναν τρόπο, όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται, ξεκινώντας όμως πρώτα από το σπίτι μας, φτιάχνοντας τον δικό μας χώρο, τους δικούς μας στόχους και μέσα από αυτούς να προσπαθούμε να τους κάνουμε με τις πιο ουσιαστικές αξίες. Μόνο έτσι νομίζω λειτουργικά θα φτιάξει καλύτερα όλο το κοινωνικό σύνολο. Ο τρόπος που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον. Σήμερα βομβαρδιζόμαστε από αγένειες, απρέπειες, λάθη, από πολλά πράγματα καθημερινά και όλοι αναζητούμε από κάπου μια ευθύνη. Το καταλαβαίνω και έτσι πρέπει να είναι. Αλλά επί της ουσίας, αν ζητάμε από τον εαυτό μας ουσιαστικά την ευθύνη, ίσως κάπως τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Είναι πολύ ρομαντικό ίσως να το πιστεύω, αλλά έτσι ρομαντικά έχω ακουμπήσει και τους ρόλους που έχω αγαπήσει».

Πηγή Βήμα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved